REKLAMI GEÇ

Sibel işi ticarete döktü

Sibel işi ticarete döktü

Danimarka’dan memleketi Denizli’ye gelen Sibel Bilgin, kendi isteği ile dayısının oğlu Bayram Karabulut’a kaçmış ve yaşanan bu olay Türkiye ve Danimarka kamuoyunda gündeme gelmişti. Bayram’ın ailesi ve Sibel, Danimarka’dan gelen basın mensuplarından, iki kare fotoğraf karşılığında 500 Euro aldı.

/ DENİZLİHABER / 23 Temmuz 2010 Cuma, 16:18

Danimarka’dan ailesiyle birlikte memleketi Denizli’ye gelen Sibel Bilgin, kendi isteğiyle dayısının oğlu Bayram Karabulut ile kaçmış ve Sibel’in babası Süleyman Bilgin, kızını ulaşmak için uzun uğraşlar vermişti. Sibel’in aniden ortadan kaybolmasıyla birlikte harekete geçen baba Süleyman Bilgin, basın mensuplarından yardım istemiş, yapılan haberler ile de kızına ulaşmıştı.

Kızının, dayısının oğlu ile kendi isteğiyle kaçtığını öğrenen baba Bilgin, kızının akli dengesinin yerinde olmadığını belirtmiş, kızı Sibel’in elektro şok ile hayatını sürdürdüğünü dile getirmişti. Yaşanan bu olayın ardından, basının karşısına geçen Sibel Bilgin, kendi isteği ile kaçtığını ve ailesinin pasaport ile kimliğini kendisine vermesini istemişti.

İki ülke arasında diplomatik sorun
Sibel’in Danimarka vatandaşı olması, ülke siyasetçilerini harekete geçirdi. Sibel’in Türkiye’den Danimarka’ya iade edilmesini isteyen Danimarka Meclisi, akraba evliliğinin de yapılamayacağını duyurmuştu. Yaşanan bu gelişmelerin ardından, Danimarka basını Sibel’in durumunu gündeme getirmek için hafta başından itibaren Denizli’ye gelmeye başladı. Her yerde Sibel’i arayan yabancı basın, sonunda Sibel’e ulaştı ama parayla çekim yapabildi.

2 kare fotoğraf 500 Euro
Basının ilgisi karşısında olayı ticarete dökme kararı alan Karabulut Ailesi, önceki gün çekim talebinde bulunan Danimarka basınına para karşılığı çekim yaptıracaklarını bildirdi. Bunun üzerine aile ile tekrar iletişime geçen yabancı basın mensupları, Sibel ve Bayram’ın iki kare resmi için Karabulut Ailesi’ne 500 Euro ödedi. Yaşanan olayı paraya döken aile, çekim yapmak isteyen Türk basın kuruluşlarından da para istedi. Bayram Karabulut’un babası Celal Karabulut, tarafından istenen paraların ise Bayram ve Sibel’e verildiği öğrenildi. Önceki gün akşam, Sibel ve Bayram ile canlı röportaj yapacak olan Türkiye’deki bir ulusal kanaldan da para isteyen ailenin, bu isteğine televizyon kanalı olumsuz baktı ve canlı yayını iptal etti.

“Bu hafta dönerse kızımdır, dönmezse
evlatlıktan reddedeceğim”
Kızının kaybolmasıyla birlikte her yerde kızını arayan ve uzun uğraşlar veren baba Süleyman Bilgin ise Karabulut Ailesi hakkında sert konuştu. Kızının kullanıldığını belirten baba Bilgin, “Ailenin maddi durumu zaten iyi değil. Kızımı da bunun için kaçırdılar. Amaçları kızımla oğullarının evlenmesi ve Danimarka’ya gitmesiydi. Ama bu olmayacak. Çünkü Danimarka kanunları bunu kabul etmiyor. Kızımı papağan haline getirdiler. Kızım da onlar ne derse onu yapıyor. Ben artık hiçbir şey söylemiyorum. Kızım bu hafta dönerse, kızımdır sahip çıkarım. Ama dönmezse evlatlıktan reddedeceğim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı