REKLAMI GEÇ

”Şifalı su öldürdü

”Şifalı su öldürdü

Denizli’de bir pansiyonda, odadaki termal su havuzunun musluğu açık kalınca kükürt buharından zehirlenen 1 kişi öldü, 1 kişi de tedavi altına alındı.

/ DENİZLİHABER / 17 Ocak 2010 Pazar, 18:01

Denizli’nin kaplıcalarıyla ünlü Karahayıt Beldesi’nde bir pansiyonda, odadaki termal su havuzunun musluğunun açık bırakılması nedeniyle, kükürt buharından zehirlendikleri belirtilen iki kişiden biri öldü, diğeri tedavi altına alındı.

Bir temizlik şirketinde çalışan 29 yaşındaki Ferhan D. ile 30 yaşındaki arkadaşı Süleyman S., Denizli’nin yerli ve yabancı turistlerce tercih edilen beldesindeki bir pansiyona gelerek oda tuttu. Otel görevlileri, odanın boşaltılmaması üzerine, iki kişiye telefonla da ulaşamayınca, yedek anahtarla odaya girdi. İki genci hareketsiz halde yatarken bulan otel yetkilileri, hemen 112 Acil Servisi’ne haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekibi, Ferhan D’nin öldüğünü tespit ederken, bilinci kapalı olan Süleyman S, Denizli Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı.

Yapılan ilk inceleme sonucu, alkol aldıkları tespit edilen iki arkadaşın, odadaki termal su havuzunun musluğu açık durumda uykuya daldıkları ve sudaki kükürtün buharıyla zehirlendikleri belirtildi.

Otel yetkilileri, odayı açtıklarında termal suyun açık olduğunu ve havuzun belli bir seviyeden sonra taşmayıp fazla suyu boşalttığını belirterek, ”Tazyikli suyun buharı güçlü geliyordu. Suyun buharındaki kükürtten dolayı zehirlendikleri söylendi. Yaşlıları ve kalp hastalarını uyarıyorduk, ama böyle bir zehirlenme olayı daha önce hiç yaşanmamıştı” dediler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı