REKLAMI GEÇ

Sivil jandarma ekipleri yolcu olarak bindi, toplu taşıma araçlarını denetledi

Sivil jandarma ekipleri yolcu olarak bindi, toplu taşıma araçlarını denetledi

Denizli’de sivil jandarma ekipleri, şehirlerarası ve şehir içi yolcu taşımacılığı yapan otobüslerine yolcu gibi binip, şoförün kurallara uyup uymadığını denetledi. Yapılan denetimlere olarak şoför ve ön tarafta oturan yolcuların emniyet kemerini takmadıkları, şoförün seyir halinde iken cep telefonu ile görüşme yaptığı tespit edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Haziran 2021 Cuma, 10:54

Denizli İl Jandarma Komutanlığı, toplu taşıma araçlarına yönelik denetim gerçekleştirdi. 2 gün boyunca toplu taşıma araçlarına yolcu olarak binen sivil jandarma ekipleri, sürücülerin yol güzergahı boyunca kurallara uyup uymadığını kontrol etti.
Belirlenen noktalardan veya terminallerden biletli olarak, sivil kıyafetle yolcu gibi araca binen sivil jandarma ekipleri, yolculuk boyunca şoförün ve yolcuların emniyet kemerini takıp takmadığını, şoförün seyir halinde cep telefonu ile görüşüp görüşmediğini, şerit ihlali, hatalı sollama yapıp yapmadığını, kırmızı ışıkta geçip geçmediğini, sigara içip içmediğini, hız kurallarına riayet edip etmediğini ve genel olarak trafik kurallarına uyup uymadığını kontrol etti.
Denetlenen araç güzergâh üzerinde belirlenen noktada diğer Jandarma Trafik Timi tarafından durduruldu.
Jandarmadan yapılan açıklamaya göre, Bu zamana kadar yapılan denetimlerde genel olarak şoför ve ön tarafta oturan yolcuların emniyet kemerini takmadıkları, şoförün seyir halinde iken cep telefonu ile görüşme yaptığı tespit edildi.
Benzer denetimlerin yıl sonuna kadar yapılan planlamalar doğrultusunda devam edeceğini belirten ekipler, trafik kazalarının ve bu kazalar sonucunda yaşanan can kayıpları ve yaralanmaların azaltılabilmesi için her türlü denetimin artarak devam edeceğini belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı