REKLAMI GEÇ

Sulama birliğinde usulsüzlük iddiası

Sulama birliğinde usulsüzlük iddiası

Denizli’nin Sarayköy İlçesi’nde bulunan Saray Sulama Birliği’nin yerel seçimlerinin ardından yapılan seçimlerinde usulsüzlük yapıldığı iddia edildi

/ DENİZLİHABER / 3 Eylül 2009 Perşembe, 17:07

Saray Sulama Birliği’nin de 29 Mart yerel seçimlerin ardından yapılan delege seçimlerinde eski başkan Yasın Çetinkaya’nın usulsüzlük yaptığı iddia edildi. Seçimlerin şaibeli olduğunu ileri süren Sarayköy Belediye Başkanı Orhan Karaköse ise basın merkezinde düzenlediği toplantıyla seçimlerde yaşanan usulsüzlükleri gündeme getirdi. Belediye Başkanı Karaköse’nin düzenlediği toplantıya Sulama Birliği Delegeleriyle çok sayıda davetli katıldı.

Saray Sulama Birliği Başkanı Yasin Çetinkaya’nın 10 yıldır başkanlık yaptığını ve yerel seçimlerin ardından suluma birliğinin seçime gittiğini belirten Karaköse “ Yapılan seçimlerde sulama birliğinin başkanı Yasin Çetinkaya, tarlası bulunmayan kişileri usulsüz yollarda delege yaparak seçimlerde girmiştir. Kaybettiği seçimde ise Jandarma tarafından tutanakla belgelenen oy sonuçları yine başkan tarafından bir kişi kaçırılarak değiştirilmiş, yapılan bu olayla birlikte seçimi yine kendisi kazanmıştır. Yaşanan bu durumun karşısında bizler itirazlarımızı belirtmiş ve alınan karar sonucunda seçimlerin yeniden yapılması gündeme gelmiştir. Valiliğin aldığı karar ile birlikte 07 Ağustos tarihinde yenilenen seçimde oylar yine sandık görevlisi tarafından hileli bir şekilde sayılarak Yasin Çetinkaya’nın yeniden delege olması sağlanmıştır. Yaşanan bu durum karşısında kayyum heyeti itirazını yeniden bildirmiştir. Yeniden sayılan oylar sonucunda Yasin Çetinkaya ile Tahsin Özcan’ın oyları aynı eşit çıkmıştır.” dedi.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Denizli Valiliği’ne yeniden oyların gittiğini ve burada yapılan sayımda da oyların eşit çıktığını belirten Karaköse: “ Denizli Valiliği aldığı karar doğrultusunda Karakıran Köyünde yapılan seçimlerin tekrarlanması talebinde bulunmuştur. Ama sayın Yasin Çetinkaya yaptığı baskı ile Denizli Valiliği’nin bu kararını etkilemiş ve karar 1 saat sonra iptal edilerek seçimlerin yapılmama kararı alınmıştır. Seçimlerde alınan ve tutulan tutanaklar esas alınmayarak hileli bir şekilde seçim hazırlanmıştır” dedi.

Yapılan seçimlerin hileli olduğunun her şekilde belgelendiğini ileri süren Karaköse, Karakıran Köyü’nde bulunan 63 tane seçmenin boş vere oy kullandığını iddia etti. Yaşanan olayın şu anda yargıya intikal ettiğini de belirten Karaköse, adaletin bu yanlışa bir dur diyeceğini belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı