REKLAMI GEÇ

Tarihi eser kaçakçıları yakalandı

Tarihi eser kaçakçıları yakalandı

İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, ellerindeki tarihi eserleri satmak için müşteri arayan kaçakçıları yakaladı.

/ DENİZLİHABER / 17 Haziran 2008 Salı, 00:00

Ö.S. ve E.S.’nin ellerinde tarihi eser bulunduğu ve satmak için müşteri aradıkları ihbarını alan İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekiplerin yaptığı operasyon başarıyla sonuçlandı.

Aldıkları ihbar üzerine harekete geçen ekipler, söz konusu iki kişinin kullandığı aracı takibe aldı. Bir süre sonra araçtan inen, şüpheliler, ellerinde bir poşetle yol kenarında beklemeye başladı. Güvenlik güçleri, yol kenarında bekleyen şahıslardan, ellerindeki poşeti açmalarını istedi. Şahsın, elinde bulunan poşeti göstermesi üzerine, poşet içerisinde 422 adet gümüş sikke ele geçirildi. Daha sonra, aracı da arayan jandarma ekipleri, torpido gözünde de 200 adet gümüş sikke buldu. Araştırmanın derinleştirilmesi sonucu, şüphelilerin, gümüş sikkeleri, E.Ö. isimli şahıstan aldığı tespit edildi. E.Ö. de yapılan operasyon sonucu yakalandı.

Ele geçirilen eserlerin, Roma Dönemi’ne ait olduğu ve müzelik değeri bulunduğu tespit edildi. Ele geçirilen sikkelere el konuldu ve adli makamlara sevk edilen şüpheli şahıslardan, Ö.E ve E.S. tutuklanarak cezaevine kondu. E.Ö ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı