REKLAMI GEÇ

Tarihi eser operasyonu

Tarihi eser operasyonu

Denizli İl Jandarma Komutanlığı’nca organize suç örgütlerine yönelik operasyonda, 13 kişi yakalandı.

/ DENİZLİHABER / 3 Ekim 2009 Cumartesi, 16:23

Denizli, Aydın, Manisa, Muğla ve Konya’da izinsiz kazı ve tarihi eser kaçakçılığı suçlarını işledikleri ileri sürülen suç örgütüne yönelik operasyonda, 13 kişi gözaltına alınırken bu şahıslardan 7’si tutuklandı.

Denizli İl Jandarma Komutanlığı’nca yapılan çalışmalar sonucunda, Denizli’de faaliyet gösteren liderliğini M.K. isimli şahsın yaptığı suç örgütünün Denizli il merkezi ile Buldan, Çal, Tavas ile Aydın, Manisa, Muğla ve Konya’da izinsiz kazı ve tarihi eser kaçakçılığı yaptığı bilgisine ulaşıldı. Yapılan çalışmalar sonucunda, örgüt lideri M.K. ile birlikte 13 kişi yakalandı.

Yakalanan şahısların üst, ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, 1 av tüfeği, 35 adet av tüfeği fişeği, 3 adet G-3 piyade tüfeği fişeği, 11 adet çeşitli markalarda dedektör ve parçaları,1 adet Roma dönemine ait bronz çan, 3 adet tarihi eser tanıtıcı broşür, 3 adet alan arama cihazı, 12 adet alan tarama çubuğu, 75 adet Roma dönemine ait gümüş ve bronz sikke, 6 adet Roma dönemine ait bronz bilezik, 1 adet Roma dönemine ait kartal figürü, 6 adet eski eser niteliği taşıyan yüzük, 1 adet eski eser niteliği taşıyan pipo, 7 adet süs eşyası, 1 adet kadın başı obje, 1 adet imitasyon meryem ana apliği, 15 adet muhtelif kazı malzemesi, 11 adet cep telefonu ve sim kartı, 3 adet büyüteç, 5 adet imitasyon sikke yapımında kullanılan kalıp, 1 adet kadın başı heykeli, 6 adet tarihi eser niteliği taşıyan tabak ve 17 adet muhtelif kazılardan çıkarılan tarihi eser parçaları ele geçirildi.

Olayla ilgili yakalanan 13 şahıs ifadelerinin alınmasını müteakip adli makamlara sevk edildi. Şahıslardan yedisi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı