REKLAMI GEÇ

Tarihi eserleri evinde saklamış

Tarihi eserleri evinde saklamış

Kaçak kazı yaparak bulduğu tarihi eserleri evinde saklayan ve satmak için müşteri arayan A.Y. isimli şahıs, Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan operasyonla yakalandı.

/ DENİZLİHABER / 19 Mart 2008 Çarşamba, 01:00

Yaptığı kaçak kazıda bulduğu tarihi eserleri, evinde saklayan A.Y. yakalandı.

Bekilli’de yaşamını sürdüren A.Y.’nin, bu eserleri evinde sakladığı ve satmak için müşteri aradığı ihbarını alan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, adli makamlardan aldıkları arama kararına istinaden, şahsın evinde arama yaptı. A.Y.’nin evinde yapılan aramada; 1 adet pişmiş toprak cinsi ağırlık, 8 adet seramik parçası, 11 adet cam parçası ve 2 adet dibek taşı olmak üzere toplam 22 tarihi eser, ayrıca 1 adet tarihi eserlerin yerini gösterir harita, 1 adet av tüfeği ve 41 adet av tüfeği fişeği ele geçirildi.

Ele geçirilen eserler, Denizli İl Müze Müdürlüğü ekipleri tarafından incelendi. Eserlerin, Roma Dönemi’ne ait olduğu ve 2863 sayılı kanun kapsamında etütlük değerlerinin bulunduğu tespit edildi.

Ele geçirilen eserlere, haritaya ve av tüfeğine el konuldu. Adli makamlara sevk edilen A.Y. isimli şüpheli şahıs, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı