REKLAMI GEÇ

Trafik değerlendirme toplantısı yapıldı, hedefler belirlendi

Trafik değerlendirme toplantısı yapıldı, hedefler belirlendi

Denizli trafik değerlendirme toplantısı Vali Hasan Karahan başkanlığında yapıldı. Yılın ilk 6 aylık dönemine ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda önümüzdeki sürece ilişkin hedefler de belirlendi. Öne çıkan önlemlerin başında ise yaya güvenliği konusunda haftanın 3 günü drone destekli denetim yapılması ile ihbarlı-ihbarsız, alkol ve radar kontrolleri artırılarak, sürücüler üzerinde yakalanma riski oluşturulması yer aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Temmuz 2019 Çarşamba, 18:16

Valilik’te düzenlenen trafik değerlendirme toplantısına Vali Hasan Karahan, Vali Yardımcısı Zafer Öz, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, Emniyet ve Jandarma Trafik Şube Müdürlüğü görevlileri, Karayolları 27. Şube Şefi Sait Arıduman ile ilgili daire müdürleri katıldı.

Toplantı; Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı’nın sunumları ile başladı. Ardından da trafik güvenliği uygulama politika belgesi doğrultusunda trafik kazaları ile sonucundaki ölüm ve yaralanmaların azaltılması amacıyla yürütülen eylem planları, kampanyalar ve alınan trafik tedbirlerine ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

Toplantıda önümüzdeki sürece ilişkin önemli kararlar da alındı. Önlem maddelerinden bazıları şöyle:

* Kaza ve risk analizi yapılarak yaya güvenliğinin sağlanması amacıyla 16 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında tespit edilen 9 ayrı güzergahta haftanın üç günü drone ile özel denetim yapılması.

* Kazaları önlemeye yönelik sivil-ihbarlı-radarlı hız-alkol denetimlerinin drone ile uygulamaları artırılması, sürücüler üzerinde güçlü bir yakalanma riski algısının oluşturulması.

* Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından kazaların en fazla meydana geldiği, Acıpayam yolu üzerinde radarla hız ve ihbarlı denetimlerimiz artırılması.

* 2018 yılında başlatılan “kask takın hayatta kalın” projesi kapsamında motor ve bisiklet kasklarının dağıtımlarının sürdürülmesi.

* Emniyet kemeri kullanımının artırılması için gün içerisinde her ekip en az 4 saat emniyet kemeri uygulaması yaparak, emniyet kemeri kullanım oranı %70 seviyesinden %82 seviyesine çıkarmıştı. Bu oranının %95 seviyesine çıkarılması için denetimlere devam edilmesi.

* Olası kazalarda çocuklarımızın korunması amacıyla otomobil içinde ön koltukta oturmamaları, arka koltukta ise emniyet kemerli çocuk koltuğunda seyahat etmelerinin sağlanması amacıyla denetimlere ağırlık verilmesi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı