REKLAMI GEÇ

Türkiye’ye örnek olduk

Türkiye’ye örnek olduk

Denizli Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında, Denizli’de emniyet kemeri kullanım oranı yüzde 85’e çıktı. Denizli, bu oranla, emniyet kemeri kullanımında Türkiye birincisi oldu.

/ DENİZLİHABER / 13 Eylül 2008 Cumartesi, 00:00

Trafik kazalarındaki ölüm ve yaralanma oranlarını en aza indirmek amacıyla, 2005 yılında Denizli’de başlatılan Emniyet Kemeri Takma Alışkanlığını Kazandırma Projesi 2008 yılında sonuçlarını verdi. Denizli Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında, il genelinde emniyet kemeri takma alışkanlığı, yüzde 85’e çıktı. Haziran ayında, Emniyet Genel Müdürlüğü’nden gelen müfettişler, projeyi ve sonuçlarını araştırdı. Müfettişler tarafından yapılan incelemede, emniyet kemeri takma oranının yüzde 85 olduğu ve bu oranla Denizli’nin Türkiye’de birinci olduğu belirlendi.

Emniyet kemerinin insan hayatında önemli yeri olduğunu ve sürücüleri hayata bağladığını belirten İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, yaşanan trafik kazalarına bakıldığında emniyet kemerinin öneminin anlaşıldığını belirtti. 2005 yılında başlatılan çalışma ile sürücülere emniyet kemeri kullanımı alışkanlığını kazandırdıklarını belirten Erkan, “Bu Denizli halkının emniyet kemerini sevdiğini gösteriyor. Bizim yaptığımız tespitlerde de emniyet kemeri takan sürücülerde ölümlü ve yaralamalı kazalar çok alt seviyelere düşmüştür. 3 yıl içerisinde, büyük bir bölümü bölge yollarında 50 bin sürücüye emniyet kemeri takmadığından dolayı ceza kestik. Biz, sürücülere ceza yazma yerine emniyet kemerinin hayat kurtardığını anlattık. Vatandaşımız da bunu çok iyi algıladı. Denizli’de son 3 yılda denetimlerde şehir içi ve şehirler arası yollarda yüzde 85 gibi bir orana ulaşmamız diğer illere de örnek oldu” dedi.

Birçok sürücünün emniyet kemerini kullandığı Denizli’de vatandaşlar ise yapılan uygulamadan memnun.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı