REKLAMI GEÇ

Tutuklamanın ardından çarpıcı iddia

Tutuklamanın  ardından çarpıcı iddia

Darbe girişiminin ardından Vali Ahmet Altıparmak’ın Denizli 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır ile telefonda görüştüğü ve “Birliklerini geri çek” dediği ileri sürüldü. Özbakır’ın bu talebe olumsuz yanıt verdiği ve birlikleri Çardak’tan çekmediği iddia edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Temmuz 2016 Pazar, 09:45

Darbe girişiminin hemen ardından Denizli 11. Komando Tugay Komutanlığı’ndan 550 asker konvoylar halinde hareket etmiş, Ankara’ya gitmek üzere Çardak Havaalanı’na yöneldiği bilgisini alan Vali Ahmet Altıparmak ile Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır arasında geçtiği ileri sürülen diyalog yansıdı.

Vali Altıparmak’ın birliklerin Çardak’a yönelmesinin ardından Özbakır’ı aradığı ve birliklerini geri çekmesini istediği, Özbakır’ın da bu talebe olumsuz yanıt verdiği ileri sürüldü.

SÖKE’DEN İKİ GÜN ÖNCE GETİRİLMİŞLER
Bu arada, Söke’den darbe girişimine katıldıkları ileri sürülen komandoların Denizli’ye iki gün önce getirildiği öğrenildi. Burada iki gün kaldıktan sonra Denizli’deki askerler ile birlikte konvoylarla Çardak’a götürülen askerlere, Ankara’ya tatbikata götürüldükleri bilgisinin verildiği, Çardak’ta halk tarafından önleri kesilinceye kadar da darbeden haberlerinin olmadığı öne sürüldü.

Çardak’ta halk ve yöneticiler tarafından önleri kesilen askerlerin darbeyi o zaman öğrendikleri ve teslim oldukları iddia edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı