REKLAMI GEÇ

Uçurumda mahsur kalan kişi kurtarıldı

Uçurumda mahsur kalan kişi kurtarıldı

Dün saat 16.00’dan beri kayıp olan ve dağda mahsur kaldığı tespit edilen Fahrettin Kılıç, Jandarma ve Sivil Savunma Müdürlüğü Arama Kurtarma Ekipleri tarafından kurtarıldı.

/ DENİZLİHABER / 12 Eylül 2008 Cuma, 00:00

Dün saat 16.00’dan beri uçurumda mahsur kalan Fahrettin Kılıç isimli 47 yaşındaki vatandaş, mahsur kaldığı uçurumdan kurtarıldı. Dün akşam saatlerinde yola çıkan kurtarma ekipleri, arazi şartları nedeniyle ancak bu sabah kazazedeye ulaşabilmişti. Kılıç’ı kurtarma çalışmaları, 24 saate yakın sürdü.

Dün sabah çıktığı yürüyüş sırasında, Çamlık Mesireliği’nde bulunan Şeytan Mevkii’ne ulaşan Fahrettin Kılıç’ın, burada önünden giden bir domuzu takip ettiği ve domuzun uçurumdan düşmesi sonrası, Kılıç’ın aynı yöne doğru ilerlemesi sırasında, dengesini kaybederek uçurumdan yuvarlandığı öğrenildi. Olayı, kendisini kurtaran ekibe anlatan Fahrettin Kılıç, önce eşini arayarak, kendisini merak etmemesini söylediğini, ardından da 112’yi arayarak yardım istediğini söyledi.

Arazinin sarp ve makilerle dolu olması nedeniyle, Kılıç’ın yerini tespit eden ancak ulaşmakta güçlük çeken arama Sivil Savunma Müdürlüğü Arama Kurtarma Ekipleri’ne, daha sonra İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı 20 kişilik bir ekip yardım etti. Ekiplerin çabalarıyla kendisine ulaşılan Fahrettin Kılıç’a ilk müdahalesi, olay yerinde 112 doktorları tarafından yapıldı. İki bacağının da kırık olduğu tespit edilen Kılıç’ın genel sağlık durumunun ise iyi olduğu belirtildi. Kılıç, arazi şartları nedeniyle, sedyeyle, ambulansa ulaştırılmak için < ?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />4 kilometre kadar elde taşındı.

40 metrelik uçurumdan aşağı düşen Fahrettin Kılıç’ın eşi Leyla Kılıç, eşinin önceki gün sabah, sahurdan sonra yürüyüşe çıktığını, 19 seneden beri dağlara yürüyüşe gittiğini belirterek, “Eşim beni akşama doğru telefonla aradı ve biraz geç geleceğini merak etmememi söyledi. Daha sonra da 112’yi arayarak yardım istemiş” dedi.

İki bacağında da kırıklar bulunan Fahrettin Kılıç, Denizli Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.



Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı