REKLAMI GEÇ

Uyanık Suriyeli 15 bin dolarla kaçtı

Uyanık Suriyeli 15 bin dolarla kaçtı

Savaştan kaçıp geldiler, yaşlı adamın evine sığındılar. Bir süre sonra Suriye’deki arsaları satıp geleceğiz deyip gittiler, bir daha gelmediler.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Ekim 2014 Pazar, 13:28

Sümer Mahallesi’nde 67 yaşındaki emekli Hasan O, emekli ikramiyesiyle aldığı bahçeli evinde tek başına yaşıyordu. 14 yıl önce eşini bir trafik kazasında kaybeden Hasan’ın oğlu İzmir’de astsubay olarak çalışıyordu, kızını da Konya’ya gelin olarak vermişti.Kahvehane ile ev arasında rutin bir hayat süren Hasan bir gün mahallede otururken 25-30 yaşlarında bir erkek ve kadın gördü.

SAVAŞTAN KAÇTIK
Perişan vaziyette gördüğü iki kişiye yaklaşan Hasan, Türkçe bilmeyen gençlerin Suriye’den geldiklerini ve aç olduklarını duyunca evine davet etti. Kalacak yeri olmayan 32 yaşındaki Abbas ile 28 yaşındaki Amire, Hasan’a, Suriye’de oturduklarını savaştan kaçarak Türkiye’ye sığındıklarını anlattılar.

BİR AY GEÇMEDEN NİKAH
Türkiye’de hiç tanıdıkları olmadığını, sınırdan geçtikten sonra da akrabalarını kaybettiğini anlatan iki genç Hasan’ın yanına yerleşti. Aradan 2 hafta geçmeden Abbas, Hasan’ın kardeşi Amire ile evlenmesinin kendisini çok mutlu edeceğini, kardeşi için artık endişelenmeyeceğini söyledi.

ALTIN BİLEZİK TAKTI
İkili arasında dini nikah yapıldı.Amire, Suriye geleneklerine bağlı olduğunu belirtip Hasan’dan altın bilezik istedi. Amire’nin kendisine yaptığı karılıktan çok memnun olan Hasan, bir süre sonra bir dediğini iki etmez oldu.

SURİYE’DE MÜLKLERİMİZ VAR
Aradan bir ay geçmeden Abbas, Suriye’de bulunan iki ev ve arazileri satarak Türkiye’ye döneceğini söyleyerek Hasan’dan 7 bin 500 dolar borç istedi. Suriye’deki mülklerinin 200 bin dolar dolayında tutacağını söyleyen Abbas, “100 binini ben alırım, 100 bini de kardeşimin hakkı, geldiğimde pay ederim. Ben de burada bir ev alır iş kurarım” dedi.

AĞABEYİME GÜVENMİYORUM
Hasan, kayınbiraderinin istediği parayı düşünmeden verdi. Bir hafta geçmeden Amire Hasan’a, ağabeyinin güvenilir bir insan olmadığını söyleyip, “Paraları alıp kaçabilir, ben de gidip payıma düşen parayı alıp geleyim” dedi. Yol masrafları için karısına da 2 bin 500 dolar veren Hasan beklemeye koyuldu.

IŞİD YOL KESİYOR, PARA LAZIM
Bir hafta sonra Hasan’ın telefonu çaldı;arayan Amire’ydi. Amire mülkleri 190 bin dolara sattıklarını ancak para ile geri dönmeye korktuklarını söyleyip “Işid yolda kontroller yapıyor. Eğer para vermezsek geçirmeyeceklerini söylüyorlar. 5 bin dolar daha gönder, yarın yanına geleceğiz” deyip telefonu kapattı. Hasan, Amire’nin parayla geri döneceği umuduyla arabasını da satarak 5 bin doları uluslararası para gönderen kurumlardan biriyle havale etti.

KADINA MI PARAYA MI YANSIN!
Ancak aradan geçen üç aya rağmen ne Amire ne de Abbas geri dönmedi. Hasan, dolandırıldığını çok sonra anladı, polise başvurdu ama isimlerin bile doğruluğundan emin olmadığı ortaya çıktı. Hasan, evlenme bahanesiyle iki Suriyeli uyanığa 15 bin dolarını (yaklaşık 35 bin lira) ve iki bileziği kaptırdığıyla kaldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı