REKLAMI GEÇ

Uyuşturucu tüccarları ile bonzai şekil değiştirdi: Kağıda emdirip satıyorlar

Uyuşturucu tüccarları ile bonzai şekil değiştirdi: Kağıda emdirip satıyorlar

Aslında tarımda kullanılan böcek zehrinin suyla seyreltilerek üretilen ve en ölümcül uyuşturucular arasında zirveye oynayan bonzai şekil değiştirdi. Denizli’deki operasyonda kağıda emdirilmiş bonzai ele geçirildi. Şekil değişti ama zehir yine aynı zehir ve ölümcül.

Ali Bilge / DENİZLİHABER / 12 Haziran 2021 Cumartesi, 11:45

Kolay ulaşılabilmesi, fiyatının ucuz olması nedeniyle tüketimi hızla yayılan ve ardından ölümler başlayan ‘bonzai’ diye bilinen sentetik kannobionid şimdilerde şekil değiştirdi. Geçtiğimiz yıllarda kenevire benzetilerek satılan bonzai, Denizli’de de yapılan operasyonlarda görüldü ki şekil değiştirdi.

Denizli’de iki kişinin kente bir araçla uyuşturucu getireceği istihbaratını alan Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüpheli aracı takibe aldı. Kentin girişinde şüphelilere yönelik operasyon düzenleyen ekipler, araçtaki iki kişiyi gözaltına aldı.

Araçta ve şüphelilerin üzerinde yapılan aramada, tıbbi yüz maskesi içine gizlenmiş satışa hazır 4 bin kullanımlık kağıda emdirilmiş bonzai ele geçirdi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, mahkemece tutuklandı.

EN TEHLİKELİ MADDELER ARASINDA
Ölümcül derecede tehlikeli olan ve Türkiye’de birçok insanın ölümüne neden olan Bonzai, ucuz, taşımasının ve ulaşımının kolay olması nedeniyle en çok kullanılan uyuşturucular arasında yer alıyor. Sentetik bir uyuşturucu olan Bonzai, kısa sürede beyni uyuşturuyor ve ilk kullanımda bağımlılık yapıyor. Bir takım tarım ilaç ve böcek sehirlerinin suyla seyreltilerek merdiven altında üretilen bir uyuşturucu madde olan Bonzai bu nedenle ‘zehir’ olarak tanımlanıyor.

TAKTİK DEĞİŞTİRDİLER
Bonzai’ya bağlık ölümler ilk olarak 2002 yılında ortaya çıktı. Sokak arasındaki torbacılar esrar gibi bir şey dedikleri Bonzai’ye özellikle gençlere satıyorlardı. Kağıda sarılarak ya da pipoya emdirilerek içilen Bonzai, bu şekilde saklanması ve satışı deşifre olunca son yıllarda yöntem değiştirdi. farklı bir yöntemle satılmaya başladı. Zehir tacirleri sıva hale getirdikleri sentetik Kannabinoid’i yani Bonzai’yi A4 kağıdına emdirip bu şekilde satmaya başladı. Uyuşturucu emdirilen ve içinde Bonzai bulunan bu kağıdın bu şekilde taşıması ve saklanması basitleşti. Zehir tacirlerinin bu yöntemini de deşifre eden narkotik polisi son zamanlarda Türkiye’nin çeşitli yerlerinde kağıda emdirilmiş Bonzai ele geçirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı