REKLAMI GEÇ

Vali Yardımcısı Çapraz hakim karşısında

Vali Yardımcısı Çapraz hakim karşısında

Denizli Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, Manavgat’ta kaymakam olarak görev yaptığı 2002 yılında Manavgat Yüksek Öğrenim Vakfı’na usulsüz para verdiği gerekçesiyle, hakim karşısına çıktı.

/ DENİZLİHABER / 27 Mayıs 2009 Çarşamba, 19:03

MAYÖV (Manavgat Yüksek Öğrenim Vakfı) Başkanı Mehmet Akın, yönetim kurulu üyeleri Op. Dr. Muammer Güneş ve Atila Yıldız ile birlikte Manavgat Adliyesi’ne gelen Denizli Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, yaklaşık bir saat 20 dakika boyunca Manavgat Adliyesi 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde hakime ifade verdi. Çapraz, ifadesinde 2002 yılında Manavgat MYO inşaatına paranın, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Mütevelli Heyeti kararıyla verildiğini söyledi. Aynı davada yargılanan Vakıf Başkanı Mehmet Akın da Çapraz’ın Manavgat MYO’nun inşaatının yapımında demir alımı için SYDV’den 16 bin TL aktardığı gerekçesiyle mahkemeye verilmesini anlayamadığını ifade etti. SYDV’nin MAYÖV’e para aktarılmasının, mütevelli heyeti kararıyla olduğunu belirten Akın, sorunun görevli sekreterin para makbuzunu kayıt defterine geçirmemesinden kaynaklandığını söyledi. Vakıftan alınan parayla Manavgat MYO’a demir aldıklarını bildiren Akın, okul inşaatı için verilen parayı “Niçin veriyorsunuz?” deme haklarının olmadığını ifade etti. Akın, “Bu da bizi çok üzdü. SYDV’den aldığımız parayla demir aldık. Bu parayı mütevelli heyeti kararıyla aldık. Aslında konunun bizimle bir ilgisi yok. Zaten parayı sonra geri verdik” diye konuştu. Duruşma, 14 Temmuz tarihine ertelendi. Çapraz, çıkışta yaptığı açıklamada, “Dava üzerine Denizli’den geldim. Davanın beraatla sona ereceğine inanıyorum” dedi.

Davayı açan Manavgat’ın mevcut Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Manavgat MYO inşaatı için verilen 16 bin TL’nin yasal faizi ile birlikte 45 bin TL olarak geri istiyor.

Mahkemelik olan halef selef kaymakamlar, 2004 yılında görev değişimi yapmıştı.

 < ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı