REKLAMI GEÇ

Vatandaşı 10 milyon lira dolandıran mobil bankacılık çetesi çökertildi

Vatandaşı 10 milyon lira dolandıran mobil bankacılık çetesi çökertildi

Denizli merkezli 3 ilde düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda telefon bankacılığı aracılığıyla vatandaşları 3 ayda 10 milyon lira dolandıran 9 şüpheli yakalandı, şüphelilerden 7’si tutuklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Mayıs 2022 Salı, 14:22

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, suç örgütünün zararlı yazılım linki üzerinden mobil bankacılık işlemlerine erişim sağlandığı ve sonrasında numara kopyalama yöntemi ile kopya numaralardan vatandaşlara telefon ile ulaşarak kendilerini bankacı olarak tanıtıp, güvenlerini kazandıktan sonra mağdurlara ait banka SMS şifrelerini temin ettikleri, ardından bu şifreler ile vatandaşların banka hesaplarını boşalttıkları tespit edildi.
PARALARI KRİPTOYA ÇEVİRMİŞLER
Sonrasında elde ettikleri suç gelirini gizlemek ve tespitini önlemek için hemen bir kısmını yurt dışı kripto para borsalarına, kalan kısmını ise İstanbul ve Gaziantep’te bulunan değişik kuyumcu firmalarından altın alımı yaptıkları, bu yöntemle Türkiye genelinde sadece 3 aylık dönem içerisinde yaklaşık 10 milyon lira gelir elde ettiği belirlendi.
EŞ ZAMANLI OPERASYON DÜZENLENDİ
Ekiplerin yürüttüğü çalışmalar neticesinde şüphelilerin yakalanması için İstanbul, Mersin, Konya ve Muğla’da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 9 şüpheli yakalandı. Dosya kapsamında 2 şüphelinin de benzer suçlardan cezaevinde tutuklu olduğu belirlendi. Operasyonlarda yapılan aramalarda, olaylarda kullanılan başta banka kartları, cep telefonları, sim kartlar ve bilgisayarlar ele geçirildi.
7 TUTUKLAMA
‘Bilişim Sistemlerinin Kullanılması Suretiyle Hırsızlık’ suçundan adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 7’si tutuklandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı