REKLAMI GEÇ

Yazar Akyol’dan çarpıcı iddia

Yazar Akyol’dan çarpıcı iddia

Hürriyet Yazarı Taha Akyol, Hakkari Çukurca’da Denizlili Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan’ın şehit olduğu olayla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı. Akyol, helikopterin Genel Kurmay Başkanlığı’nın açıkladığı gibi kaza sonucu değil, PKK’lı teröristlerce atılan füzeyle düşürüldüğünü iddia etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Mayıs 2016 Çarşamba, 10:00

Denizli, 13 Mayıs Cuma günü Hakkari Çukurca’dan gelen acı haber ile sarsıldı. Denizlili Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan, PKK’lı teröristlerin saldırdığı, 6 askerin şehit olduğu ve yaralıların da bulunduğu bölgeye tahliye için giderken helikopterin düşmesi sonucu yanındaki silah arkadaşıyla birlikte şehit oldu. Genel Kurmay Başkanlığı’nın “kaza kırım” açıklaması yaptığı olayı Hürriyet Yazarı Taha Akyol köşesine taşıdı, helikopterin PKK’lıların füzeli saldırısı sonucu düştüğünü ileri sürdü.

İşte yazarın düşen helikopter ile ilgili yazdığı köşe yazısı:

“PKK ve füze

Hakkari kırsalında 13 Mayıs’ta bir Super Cobra taarruz helikopterimiz düşmüş, iki askerimiz şehit olmuştu.
Genelkurmay “teknik arıza” diye açıklamıştı fakat PKK tarafından füzeyle düşürüldüğü görüntülerle kanıtlandı.
Konunun uzmanları olan Kadri Gürsel ve Sedat Laçiner’e göre Super Kobra helikopterimiz, Rus yapımı “9K38 Igla” füzesiyle düşürülmüştü. Amerikan “Stringer füzeleri tipinde” bir füze… Afganistan’daki Rus ordusunu, Mücahitlere Amerika tarafından verilen “Stringer” füzeleri yenilgiye uğratmıştı.
PKK’nın kullandığı füze Rusya’dan başka Ermenistan, İran, Suriye ve Mısır’da da varmış. PKK’nın nasıl elde ettiği bilinmiyor. Sayısının fazla olmayacağı da belirtiliyor. Telaşa gerek yok fakat ciddiyetle düşünmeliyiz.

PKK’nın kullandığı füze Rusya’dan başka Ermenistan, İran, Suriye ve Mısır’da da varmış. PKK’nın nasıl elde ettiği bilinmiyor. Sayısının fazla olmayacağı da belirtiliyor. Telaşa gerek yok fakat ciddiyetle düşünmeliyiz.

DİĞER BOYUTLAR
Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ bugüne kadar 30 bin PKK’lının “etkisiz” hale getirildiğini ve tükenmediğini hatırlatarak şöyle diyor:

“Teröristle mücadele askere, terörle mücadele devlete aittir. Bu ikincisinin ekonomik, sosyo-kültürel, psikolojik harekât, uluslararası siyaset boyutu vardır. Yalnız ‘güvenlik’le başarı sağlanamaz.”

Demek ki, terörle silahlı mücadele yanında meselenin diplomatik, psikolojik ve toplumsal boyutlarını gözden kaçırmamak.

Suriye’de, Mısır’da bu kadar keskin mi davranmalıydık? Rusya ile ortaya çıkan uçak krizini yumuşatmak mümkün değil miydi?

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 4 Nisan’daki açıklamasında, Rusya ile olan gerginliğin “vakit geçirilmeksizin giderilmesi ve eski hale dönülmesi”
gerektiğini söylememiş miydi?

Batıyla ilişkileri iyi bir Türkiye mi, Batı’yla sorunlar yaşayan bir Türkiye mi terörle mücadelede daha etkili olur?

Diplomasiyi miting diliyle değil diplomasi diliyle yürütmek terörle mücadele için de zorunludur.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı