REKLAMI GEÇ

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü coşkuyla kutlandı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü coşkuyla kutlandı

Denizli’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü coşkulu bir etkinlikle, tam anlamıyla bayram havasında kutlandı. Delikliçınar Meydanı’nda bir araya gelen ve yürüyüşe geçen gruplar, Ulus-Tokat Caddesi Kavşağı’ndaki miting alanında bir araya geldi. Kutlamalarda coşku hakimdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Mayıs 2019 Çarşamba, 15:30

Denizli’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda başladı. 1 Mayıs Tertip Komitesi’nin çağrısı ile saat 12.00’de Delikliçınar Meydanı’nda toplanmaya başlayan gruplar, çalan marşlar eşliğinde yürüyüş kolları oluşturdu.

İşçilerin, emekçilerin, siyasilerin ve sivil toplum kuruluşları üyelerinin katıldığı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları kapsamında çalan marşlar eşliğinde hareketlenen yürüyüş grupları, İstiklal Caddesi üzerinden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü önünde diğer gruplar ile buluştu.

Burada kalabalık daha da arttı, coşku doruğa tırmandı. Çalan marşlara eşlik eden, sloganlar atan gruplar, kutlamaların yapılacağı Ulus-Tokat Caddesi Kavşağı’na ulaştı.

POLİS GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI
Burada geniş güvenlik önlemi alan polis, kutlamalara katılacakları titiz bir aramadan geçirerek alana aldı. Alana girişlerin yoğunlaşması bayram havasını da artırdı. Kutlamalar boyunca bin 200 polis görev yaptı.

“BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ”
1 Mayıs Tertip Komitesi adına konuşmayı ise KESK Dönem Sözcüsü Mehmet Dede yaptı. Gelecek günlere 31 Mart seçimlerinin uyandırdığı bir umutla girdiklerini belirten Dede, “Gerici ve faşist blok bir nebze olsun geriletilmiş, umutsuzluk yıkılmıştır. Buradan hep birlikte haykırıyoruz, birleşe birleşe kazanacağız. Kara bir suyu geçiyoruz şimdilerde” dedi.

“ÜLKEYİ BAĞIMLI HALE GETİRDİLER”
Adına ister kriz, ister ekonomik dalgalanma denilsin sonucun değişmediğini, ülkenin adım adım içine çekildiği siyasal ve toplumsal bunalımın derinleştiğini ifade eden Dede, “İşsizlik ve hayat pahalılığı rekor üstüne rekor kırıyor, geleceğe umutla bakmamızın önüne set çekiyor. Haklarımız ve özgürlüklerimiz; demokrasinin, adaletin, hukukun son kırıntılarının da rafa kaldırıldığı bu dönemde daha fazla sınırlandırılıyor. Emek karşıtı, sermaye yanlısı vahşi kapitalizmin acımasızca sürdürüldüğü ülkede hepimiz kaybediyoruz. Stratejik işletmeleri, fabrikaları birkaç yıllık karı karşılığında arazileriyle birlikte satıp çalışanları işsiz bıraktılar. Etten samana ülkeyi her alanda bağımlı hale getirdiler” dedi.

Emekçilere son saldırının kıdem tazminatı üzerinden yapılmaya çalışıldığını anlatan Mehmet Dede, “Çalışanların emekçilerin tazminatlarına göz diktiler. Bu sınıfsal bir saldırıdır ve tüm emekçilere yapılan bir saldırıdır. Tek başımıza kurtuluşu düşünmeyeceğiz. 3 milyon kamu emekçisine, 2 milyon kamu emeklisine yaşattıkları kayıplara yenilerini eklemenin önündeki tüm engelleri kaldırabilmek için toplu sözleşme masasında yalnızca ben olmalıyım diyen yandaş sendikaya izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Önlerinde iki yol bulunduğunu dile getiren Mehmet Dede, “Ya iş güvencemiz başta olmak üzere temel taleplerimize birlikte sahip çıkıp, emeğin birleşik gücünün zaferlerine yenisini ekleyerek hep birlikte kazanacağız, ya da bugüne kadar aldığımız darbelerin üstüne bir yenisinin eklenmesine izin verip hep birlikte kaybedeceğiz” dedi.
Sık sık sloganlarla kesilen konuşmanın ardından miting alanında toplanan kalabalık, Emek ve Arkadaşları Grubu’nun verdiği konserle coştu.

Mitinge katılan işçi ve emekçiler halaylar çekti, gönüllerince eğlendi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları daha sonra olaysız bir şekilde sonlandırıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı