REKLAMI GEÇ

12 Eylül kurbanlarını andılar

12 Eylül kurbanlarını andılar

12 Eylül askeri darbesinin 34. Yıldönümünde sivil toplum örgütlerinin katılımıyla yürüyüş düzenlendi. Askeri yönetimin idam sehpasına gönderdiği 50 kişinin anıldığı yürüyüşte, 12 Eylül zihniyetinin bugün otoriter rejimle devam ettiği belirtildi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 12 Eylül 2014 Cuma, 18:43

Denizli Emek ve Demokrasi Güçleri adı altında bir araya gelen sivil toplum örgütleri, 12 Eylül darbesinin yıldönümünde alanlardaydı. Candoğan Parkı önünde toplanan sivil toplum örgütü üyeleri, sloganlarla Delikliçınar Meydanı’na kadar yürüdü.

Burada yapılan basın açıklamasında 12 Eylül’ün baskıcı zihniyetinin bugün otoriter rejim ile varlığını sürdürdüğü belirtildi. Grup adına açıklamayı okuyan KESK Dönem Sözcüsü Yusuf Yurdakul, 12 eylül’de emekçi halkın kendi kaderine sahip çıkma hakkının zorbalıkla kırıldığını belirterek, “650 bin kişi gözaltına alınmış, 1 milyon 683 bin kişi fişlenmiş, 517 kişi idam cezasına çarptırılmış, 50 kişi acımasızca asılmış, yüzbinlerce insan akıl almaz işkencelere, gözaltılara, cezaevlerinde ölüme terk edilmiştir” dedi.

12 eylül zihniyetinin halen devam ettiğini belirten Yurdakul, “Bugün halkın büyük çoğunluğunun yoksulluk ve sefalet içinde yaşadığı, özgürlüklerin kısıtlandığı, gençlerinin gelecek umutlarının yok edildiği ülkemizin siyasi, ekonomik ve askeri bakımdan emperyalizme daha bağımlı olduğu, gericiliğin toplumsal alanı kuşattığı bir ülkede yaşıyorsak, bu 12 Eylül ile birlikte kurulan yeni sömürü düzeninin bir sonucudur” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı