REKLAMI GEÇ

20 yaşındaki genç kız “Başıma tekme atıp saçlarımdan sürüklediler”

20 yaşındaki genç kız “Başıma tekme atıp saçlarımdan sürüklediler”

Denizli’de olaylı Berkin Elvan gösterileri sırasında yaralanan 20 yaşındaki Sema D. İsimli bir gösterici darp ve darbeye bağlı başında oluşan ödem, kısmi görme kaybı gibi şikayetlerle Servergazi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Müşahede altındaki genç kız korku dolu anları gönüllü olarak hastanede bulunan Av. Zafer Gönenç’e anlattı.

/ DENİZLİHABER / 12 Mart 2014 Çarşamba, 12:15

“Beni apartmanın girişinde yakaladılar. Yere düştüm başıma tekme attılar, saçlarımdan sürükleyip apartmandan çıkardılar…” Bu sözler genç bir kızın hastane odasında Denizli Barosu çağrısı üzerine gönüllü olarak göreve koşan Avukat Zafer Gönenç’e gözyaşlarıyla anlattığı korku dolu anları yansıtıyor.

Dün akşam Çınar Meydanı’nda toplanıp yürümek isteyen binlerce göstericinin üzerine panzerin tazyikli su sıkmasıyla başlayıp saatlerce süren olaylar sırasında bir genç kızın yaralanarak Servergazi Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı ortaya çıktı. Hayati risk şüphesiyle müşahede altına alınan genç kız, ididaya göre çevik kuvvet polisleri tarafından dakikalarca darp edildi.

İddianın sahibi haberin yayına hazırlandığı dakikalarda halen Servergazi Devlet Hastanesi’nde tedavisi süren 20 yaşındaki Sema D.’nin kendisi. Dün akşam saatlerinde Denizli Barosu, üyelerine; yaşanan olaylar nedeniyle hastane ve polis merkezlerine gitmeleri çağrısında bulundu. Çağırının ardından Av. Cengiz Kılıç ve Av. Zafer Gönenç hastaneye kaldırılan göstericilere refakat etmek adına Servergazi Devlet Hastanesi’nde gönüllü olarak görev yaptı.

112 ekiplerince hastaneye getirilen 20 yaşındaki Sema D.’ye refakat eden köşe yazarlarımızdan Zafer Gönenç, genç kızın korku içinde ve gözyaşlarıyla polislerin kendisini darp ettiğini söyledi. “Sema hastaneye geldiğinde başının sol tarafına dokundurtmuyordu. Doktorlar başının sol tarafında darbeye bağlı ödem oluştuğunu söyledi. Hemen müşahede altına aldılar” diyen Gönenç, genç kızın kendisine “Gaz mermileri atmaya başladıklarında, etkilenmemek için bir apartmana sığındım. Beni apartmanın girişinde yakaladılar. Yere düştüm başıma tekme attılar, saçlarımdan sürükleyip apartmandan çıkardılar. Başım ve vücudumun birçok yeri çok ağrıyor” sözleriyle başından geçenleri aktardığını ifade etti.

Sema D.’nin hastaneye geldiğinde başının sol tarafında darbeye bağlı ödem, vücudunun çeşitli yerlerinde darp izleri ve sol gözünde kısmi görme kaybı olduğunu dile getiren Zafer Gönenç, sabah saatlerinde hastaneden genç kızın hayati riski atlattığına yönelik bilgi aldığını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı