REKLAMI GEÇ

Kızılay destek bekliyor

Kızılay destek bekliyor

Geçtiğimiz yıl kurban vekaletinde Türkiye 9. su olan Kızılay Denizli Şube Başkanlığı kurban vekaleti almaya başladı. Kızılay Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu, kurban vekaletlerinin yurt içi dağıtım için 750, yurt dışı dağıtım için de 590 lira olduğunu açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Temmuz 2018 Salı, 13:46

Kurban Bayramı öncesine kurban vekalet fiyatlarının belirlenmesi nedeniyle açıklama yapan Kızılay Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu, vatandaşlara destek çağrısı yaptı.

Otçu, “Kurban vekaletlerinde iki ayrı fiyat belirlendi. Bağışçılarımız Kızılay’a vekalet vererek kestirdiği kurban etlerinin Türkiye sınırları içindeki ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasını talep ederse, ödeyeceği vekalet ücreti 750 TL. İkinci grupta yer alan ve kesilen kurbanın ihtiyaç sahibi yabancı ülkelerde dağıtımını isteyen bağışçılarımız da vekalet ücreti olarak 590 TL ödeme yapacak. Türkiye çapındaki tüm et ve süt kurumları kurban bayramında sadece Kızılay’a hizmet veriyor” dedi.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITILIYOR
Kurban kesimlerinin bayramın üçüncü gününe kadar devam ettiğini hatırlatan Otçu, “Türk Kızılayı’nın almış olduğu kurban vekaletleri veteriner hekim ve müftülükten bir din görevlisi nezaretinde, noter huzurunda yapılıyor. Kesimler, kameralar tarafından da kaydediliyor. Et ve Süt Kurumu’nda kesilen hayvanlar ilk olarak dinlenme odasına sonra soğuk hava deposuna alınıyor. İşlenmiş et olarak raf ömrü 18 ay olan konserve kutularda muhafaza ediliyor ve yıl boyu ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor” dedi.

KURBAN VEKALETİNDE KARKAS ET OLARAK 150 KG GEÇERLİ
Kızılay Şube Başkanı Erdal Otçu, kurban vekaletinde oldukça titiz çalışıldığını belirterek, “Her hayvanın karkas et olarak 150 kg. olması gerekiyor. Kızılay kurban vekaletine oldukça dikkatli ve titiz yaklaşıyor. Vatandaşlarımız eğer evlerinden çıkamayacak durumda iseler, bize telefon ettikleri takdirde biz evlerine giderek vekalet alabiliyoruz” dedi.

KURBAN VEKALETİNDE TAKSİT İMKANI
Vekalet ödemelerinde kredi kartının da kullanabileceğini ve bunun yanında Halk Bankası’nın paraf kartını kullananlara da 4 taksite kadar imkan sunduklarını anlatan Otçu, “Kurban Bayramı’nın tüm Müslüman alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Geçen yıl kurban vekaletinde tüm Türkiye’de 9. olmuştuk. İnşallah bu yıl da halkımızın destekleriyle yine güzel bir derece almayı ümit ediyoruz. Bize ulaşmak isteyen vatandaşlar için iletişim bilgilerimiz, 0 258 264 43 43” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı