REKLAMI GEÇ

78’liler Deniz Gezmiş’i andı

78’liler Deniz Gezmiş’i andı

Denizli 78’liler Grubu, düzenledikleri etkinlik ile Deniz Gezmiş’in doğum yıldönümünü kutladı. 78’liler Türkiye Sözcüsü Celalettin Can’ın da konuk olarak katıldığı buluşmada 78 kuşağının kentte yaşayan bireylerinin yanı sıra, İzmir, Aydın, Muğla, Uşak ve Nazilli gibi çevre il ve ilçelerden gelenler de yer aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Mart 2019 Pazartesi, 15:21

1970’li yılların sol hareketleri içinde yer almış sol ve sosyalist kuşağın Denizli’de yaşayan temsilcileri, uzun zaman sonra ilk defa bir etkinlikte bir araya geldi.

78’liler olarak bilinen ve Türkiye çapında önemli bir topluluk oluşturan kuşağın Denizli grubu, düzenledikleri etkinlikle pazar günü sabah kahvaltısında bir araya geldi. Çevre il ve ilçelerdeki 78’lilerin de katıldığı buluşmaya kalabalık bir yoğunluk ilgi gösterdi.

78’liler Türkiye sözcüsü Celalettin Can’ın konuk olarak katıldığı kahvaltılı toplantıda Deniz Gezmiş’in doğum yıldönümü kutlanırken, Gezmiş ve birlikte idam edilen arkadaşları Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı da içeren kısa bir video gösterimi yapıldı.

Kahvaltıda yapılan bir törenle geçtiğimiz yıl yaklaşık 6 ay tutuklu kalan, geçen ay ise yeniden gözaltına alınıp bırakılan Sözcü Celalettin Can’a Denizli 78’liler adına bir plaket verildi.

Kahvaltıdan sonra saat 14.00’de Denizli TMMOB binasında 78’liler adına bir panel düzenlendi. Panelde konuşmacı olarak yer alan Celalettin Can, dinleyicilerden gelen, Türkiye sorunları, ekonomik, kriz, 15 Temmuz darbesi, yerel seçimler, iktidarın Güneydoğu belediyelerine kayyum ataması gibi çeşitli soruları yanıtlayan bir sohbet gerçekleştirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı