REKLAMI GEÇ

“ABD ve İsrail vahşet tabloları yarattı”

“ABD ve İsrail vahşet tabloları yarattı”

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği(TMMOB) Denizli İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sözcüsü Mehmet Sarıca, ABD ve İsrail’in yürüttükleri dış politikayla yeni vahşet tabloları yarattıklarını söyledi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 22 Temmuz 2014 Salı, 10:36

TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu ile KESK Denizli Şubeler Platformu üyeleri, Candoğan Parkı önünde toplanarak ,Filistin’da yaşanan katliamı kınadı.

TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sözcüsü Mehmet Sarıca, burada yaptığı basın açıklamasında, kan ve göz yaşından beslenen emperyalizmin, maddi zenginlik uğruna vahşet kullanmaktan çekinmeyenlerin Ortadoğu’da yeni katliamlarına tanık olduklarını belirtti.

Son yıllarda ABD’nin yağmalama alanına dönüşen Ortadoğu’nun barındırdığı petrol yataklarından dolayı büyük acılar çektiğini de vurgulayan Sarıca, “ABD ve İsrail ile ilişkilerinden ödün vermeyen AKP iktidarı, Türkiye’yi de durmadan kan kokan bir coğrafyaya dönüştürecek adımlar atmaktadır. AKP, İsrail’e karşı zaman zaman içi boş göstermelik tepkiler ortaya koyarken bir taraftan da pek çok ticari, politik anlaşmalar yapıyor. İçinde her türlü kirli hesapların döndüğü, ABD ve İsrail ile birlikte yürütülen her dış politika adımı yeni vahşet tabloları yarattı ve yaratmaya devam ediyor” dedi.

Ortadoğu’da yaşananlardan tiksinti duyanlarında olduğunu vurgulayan Sarıca, “Bizler, yaşam karşısında sorumluluğu olan insanlar,‘artık bu katliamlar dursun’ diyoruz. Ortadoğu ve tüm benzer olayların yaşandığı coğrafyalarda kirli çıkar ilişkilerinin son bulmasını istiyoruz. Ve direnen Filistin halkı, boyun eğmeyen insanlık bu barbarlığa son vermesini de bilecektir” diye konuştu.

Basın açıklamasına katılan TMMOB İl Koordinasyon Kurulu ve KESK Denizli Şubeler Platformu üyeleri, bir süre “Kahrolsun Emperyalizm”, “Kahrolsun Siyonizm”, “Filistin Halkı Yalnız Değildir”, “Kahrolsun Savaş Baronları”, “Yaşasın Barış” şeklinde sloganlar attı ve daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı