REKLAMI GEÇ

ADD Denizli Şubesi Aksoy’u andı

ADD Denizli Şubesi Aksoy’u andı

Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi Başkanı Nihat Çetin, derneğin Kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Muammer Aksoy’u, öldürülüşünün 26. yıl dönümünde andı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Ocak 2016 Pazar, 15:14

Atatürk’ün aramızdan ayrılmasından sonra başlayan karşı devrim süreci ile; Cumhuriyetin temel niteliklerine, Atatürk ilke ve devrimlerine yönelik saldırıların giderek arttığını belirten Çetin, “Aksoy, Mumcu, Üçok ve Kışlalı gibi toplumu aydınlatma görevini korkusuzca yerine getirmeye çalışan birçok aydın da birer birer acımasızca katledilmiştir. Emperyalist yönlendirmeli etnik bölücüler, kamu kaynaklarını hortumlayanlar, doğamızı, hukukumuzu, kültürümüzü katledenler AKP iktidarı döneminde daha da cesaretlenmiş ve ülkemizi karanlığa sürükleyen faaliyetler doruk noktasına ulaşmıştır. Aydınlarımız, tam bağımsız, laik Türkiye’yi savun Atatürkçüler bu kez sahte belgeler ve siyasallaşmış yargı eli ile zindanlara atılmışlardır” dedi.

Yaşamı boyunca tam bağımsızlığı, demokrasiyi, çağdaşlığı, laik ve üniter devlet yapısını savunan uluslararası sermayenin sömürüsüne, gericiliğin her türlüsüne karşı çıkan Muammer Aksoy’u saygıyla ve özlemle andıklarını belirten Çetin, “Bugün demokrasi ve özgürlük perdelerinin arkasında kabul ettirilmeye çalışılan sözde değişim ve dönüşüm projeleri; gerçekte emperyalizmin eli ile laik, demokratik Cumhuriyetin tamamen bir faşist diktatörlüğe dönüştürülmesini amaçlamaktadır. Bu gerçeği yıllarca önce gören ve toplumu uyaran, her biri alanında uzmanlaşmış aydınlarımız bu nedenle katledilmişlerdir. Üstelik bu cinayetlerin her biri, kamuoyunu tatmin edecek biçimde aydınlığa kavuşturulamamış, bazı soruşturmalar sadece tetikçilerin yakalanmasıyla sonuçlandırılmıştır. Cinayetlerin arka yüzünün aydınlatılmasını istemek ne denli önemli bir ödev ise, katledilen aydınlarımızın Atatürkçü niteliklerini örnek almak, amaçlarını ve ideallerini yaşatmak da bir o kadar önemli ve anlamlıdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı