REKLAMI GEÇ

ADD’DEN SOMA’YA GIDA PAKETLERİ

ADD’DEN SOMA’YA GIDA PAKETLERİ

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)Denizli Şubesi, yardım kampanyasıyla temin edilen gıda paketlerini Soma’ya ulaştırdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Temmuz 2014 Cuma, 09:35

ADD Denizli Şubesi, ADD Soma Şubesi’nin talebi üzerine başlattığı kampanyada toplanan yardımlar yerine ulaştı.

denizli-add-soma-yardim-ic

Somalıların yanında olmaya ve onların sıkıntılarını paylaşmaya çalıştıklarını belirterek, “Madenlerdeki yaşam odalarına ilişkin maddele, Torba Yasa’dan çıkarıldı. Madencilerin emeklilik ve maaş bağlanmasına ilişkin maddeler de tasarıda yer almadı. Kısaca başbakanın ya da hükümetin vaatleri, ‘yapacağım’ dediği işlerin birçoğu Torba Yasa’da yok. Biz, hükümetin verdiği sözleri, sizlerin aracılığınızla yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Yardım paketlerinin teslimi sırasında konuşan ADD Soma Şube Başkanı Önder Adar da “Türkiye’nin her yerinden insanların yardımlarını bekliyoruz. Biz burada sadece madende yaşamını yitirenler için çabalamıyoruz. 301 kişinin ölümü yanında, sağ olarak çıkan 3 bin de madenci var. Şu an psikolojik tedavi görüyorlar” diye konuştu.

Çok sayıda işçinin ocaklar kapandığı için çalışamadığını da dikkat çeken Adar, şunları söyledi: ” Devletin bağışladığı 700-800 liralık işsizlik maaşına kaldılar. Bu nedenle Türkiye’nin her yerinden insanları bu arkadaşlarımıza gıda ve giyim yardımı yapmaya çağırıyoruz. Şu ana kadar Soma ADD olarak bizler bin civarında aileye ulaşıp yardımcı olduk.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı