REKLAMI GEÇ

AKUT ekipleri göreve hazır

AKUT ekipleri göreve hazır

Denizli AKUT ekipleri, Cankurtaran’da “İple erişim teknikleri” eğitim aldı. Eğitimi İstanbul’dan gelen iki uzman verdi. AKUT ekiplerine sarp kayalara tırmanış teknikleri anlatıldı, kazazedelerin güvenli tahliyesi uygulamalı olarak gösterildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Nisan 2016 Pazartesi, 09:44

Arama ve kurtarma faaliyetlerinde etkin rol üstlenen AKUT ekiplerinin sürekli hazır tutulması için eğitimler sürüyor. İstanbul’dan davet edilen alanlarında uzman iki eğitmenin verdiği “İple erişim teknikleri” eğitimi Cankurtaran’da gerçekleştirildi.

Uzman eğitmenler ekiplere dağ ve kayalıklara iple tırmanış tekniklerini anlattı, ipte kalmış birine müdahale ile kazazedeye erişim teknikleri uygulamalı olarak gösterildi.

Teorik eğitimlerin ardından uygulamalı eğitim de alan AKUT gönüllüleri, iki gün boyunca uzman eğitmenlerin gözetiminde kendilerini yenileyen çalışmalar gerçekleştirdi.

denizli-akut-egitim-aldi-1

Eğitmenler, Denizli AKUT ekiplerinin dinamik yapısı olduğunu belirterek, “Denizli ekibi hızlı şekilde eğitimleri tamamlayarak eksiklerini giderdiler. AKUT Denizli ekibi göreve her zaman hazır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı