REKLAMI GEÇ

Alevi Kültür Derneği’nden birlik aşuresi

Alevi Kültür Derneği’nden birlik aşuresi

Hacı Bektaş Veli Anadolu Vakfı ve Alevi Kültür Derneği Denizli Şubesi, Muharrem ayı dolayısıyla aşure etkinliği düzenledi. Dernek Başkanı Erkan Aras, konuklara ikram edilen aşurenin tüm insanlığın birliğine vesile olması temennisinde bulundu.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 8 Kasım 2015 Pazar, 16:27

Hacı Bektaş Veli Anadolu Vakfı ve Alevi Kültür Derneği Denizli Şubesi’nin Aşure gününe, CHP Milletvekili Melike Basmacı, dernek üyeleri ve Alevi yurttaşlar katıldı.

denizli-alevi-kultur-dernegi-asure-ic

Dernek Başkanı Erkan Aras, geleneksel aşure ikramına Denizli protokol üyelerini de davet ettiklerini belirterek, “Biz alevi felsefemiz ve inancımız gereği, kin tutmayız, öç almayız, cana kıymayız, incinsek de incitmeyiz. Ama incitile, incitile incitilecek yerimiz kalmadığının da farkındayız. Bizler bu ülkenin çağdaş, saygın, onurlu çalışkan, hümanist ilerici Cumhuriyet’e bağlı yurttaşlarıyız. Temel sorunumuz sistemin, devletin bizleri görmezden gelmesi yok saymasıdır. Biz Alevilerin devletten istediği talepler bellidir. Cem evlerinde ibadet yapmak en doğal hakkımızdır” dedi.

“NİCE KERBELA’LAR YAŞANIYOR”
Alevi Bektaşiler’in Hz. Hüseyin’in Kerbela’daki acısı başta olmak 12 imamların acılarını anmak için 12 gün su içmeden Muharrem matemi tuttuklarını da hatırlatan Aras, “Amaç bu acıları tekrarlamak ya da öç alma duygularını körüklemek değildir. Bu acıların Kerbela’nın bir daha yaşanmaması içindir. Fakat ne acıdır ki aynı zihniyet günümüzde de Dersim, Çorum, Sivas, Maraş, Suruç ve Ankara katliamlarında da olduğu gibi nice Kerbela’lar yaşatmaktadır” diye konuştu.

denizli-alevi-kultur-dernegi-asure-ic-1

“BİRLİK VE BARIŞ AŞURESİ OLUR”
Aras, Muharrem orucu tutan Alevi yurttaşların oruçlarının kabul olması dileğinde bulunarak, “Dağıttığımız aşure, hak için, halk için hakikat ve adalet için, eşitlik, özgürlük için çokluk içinde birliğin güzel bir örneği. Ve tüm insanlığın birliğine vesile olmasını, ülkemize, bölgemize ve dünyamıza barış ve huzurun gelmesini, savaşların artık son bulup, silahların susmasını temini ederiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı