REKLAMI GEÇ

Alzheimer Derneği’nden bakım evi çağrısı

Alzheimer Derneği’nden bakım evi çağrısı

Denizli’de, kısa aralıklarla üç alzheimer hastasının yanarak, dumandan zehirlenerek ve donarak yaşamlarını yitirmesi üzerine Alzheimer Derneği Denizli Şubesi Başkan Yardımcısı Kader Kurhan’dan “bakım evi” çağrısı geldi. Kurhan, ölümle sonuçlanan vakaların önüne geçilmesi için bu hastalara yönelik bakım evi yapılması gerektiğini belirtti.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 31 Ocak 2016 Pazar, 08:30

Denizli’de son bir ayda üç alzheimer hastası yaşamını yitirdi. Acıpayam’da 26 Aralık 2015’te “hastaneye gidiyorum” diyerek evinden çıkan 70 yaşındaki Ayşe Dindar, donarak hayatını kaybetti. Pamukkale’nin Pınarkent Mahallesi’nde, 25 Ocak’ta evinde yalnız yaşayan alzheimer hastası 78 yaşındaki Halil İbrahim Şengül, sobanın devrilmesi denizli-alzheimer-dernegi-alzheimer-olumlerine-dikkat-cekti-icsonucu çıkan dumandan zehirlenerek öldü. Tavas’ın Avdan Mahallesi’nde, 27 Ocak’ta yine yalnız yaşayan 75 yaşındaki Eşe Ilgaz, çıkan yangında eviyle birlikte yanarak can verdi.

“BAKIM EVİ ŞART”

Arda arda yaşanan can kayıpları üzerine Denizlihaber.com’a açıklamada bulunan Alzheimer Derneği Denizli Şubesi Başkan Yardımcısı Kader Kurhan, alzheimer hastalarının yalnız kalmalarının büyük tehlike oluşturduğuna dikkat çekti.

Yaşanan olaylardan üzüntü duyduklarını dile getiren Kurhan, “Bu olay yalnız yaşayan diğer alzheimer hastalarının da başına gelebilir. Bunun için biz hep ‘bakım evi’ diye ısrar ediyoruz. Ailesi sahip çıkan hastalar çok ama fakirlikten bakılamayan, kimsesi olmayan hastalar var. Onlar için mücadele ediyoruz. İmkanları olmayanlar için Gündüz Bakım Evi şart” dedi.

RAMAZANOĞLU’NA ÇAĞRI
Alzheimer hastalarının bakımının çok zor olduğunu vurgulayan kurhan, “Devlet güvenceli bakım merkezlerinin çoğalması ve Denizli’de de açılmasını istiyoruz. Randevularımıza cevap veren olmuyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Sema Ramazanoğlu başta olmak üzere, tüm yetkililerden Gündüz Yaşam Evi’ni yardıma muhtaç, bakımını yapamayan alzheimer hastaları için istiyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı