REKLAMI GEÇ

Alzheimer yakınları pankart açtı

Alzheimer yakınları pankart açtı

Alzheimer Derneği Denizli Şubesi üyeleri, Candoğan Parkı önünde pankart açarak hastalığa dikkat çekti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Eylül 2016 Perşembe, 13:23

Alzheimer Derneği Denizli Şube Başkanı Hülya Hatice Eryılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, Dünya Alzheimer Günü nedeniyle, Candoğan Parkı önünde pankart açtı.

denizli-alzheimer-dernegi-ic

Alzheimer hastalığının 65 yaşından sonra görülme sıklığının arttığına dikkat çeken Alzheimer Derneği Denizli Şube Başkanı Hülya Hatice Eryılmaz, Denizli’de 5 bine yakın Alzheimer hastasının olduğunu söyledi.

Alzheimer hastalarının hafıza, konuşma, yön bulma, insanları tanıma gibi konularda sorunlar yaşadığını belirten Eryılmaz, “Alzheimer hastalığı en çok hasta yakınlarını etkiler. Hasta yakınlarının hastaya yaklaşımı, hastanın beslenmesi konularında daha bilinçli olmaları gerekir. Dernek olarak hem hastalığa dikkat çekmek hem de hasta yakınlarını bilençlendirmek amacıyla faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Toplumda Alzheimer hastalığı ile ilgili farkındalık yaratmak amacıyla böyle bir etkinlik gerçekleştirdik” dedi.

Alzheimer Derneği Denizli Şubesi üyeleri, “Yakınınızın depresif ve kaygılı olduğunu hissederseniz öncelikle doktorunuza başvurun”, “Bazen bir dokunuş yeter”, “Onların unutmak için bir nedeni var, sizin hatırlamamak için bir nedeniniz yok”, “Alzheimer hastalığı geri dönüşü olmayan ve ilerleyen bir hastalıktır”, “Alzheimer hastalığı kadınlarda biraz daha fazla görünür” yazılı dövizlerle hastalığa dikkat çekti. Ayrıca vatandaşlara Alzheimer hastalığı ile ilgili bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı