REKLAMI GEÇ

Avukatlar adalet istedi

Avukatlar adalet istedi

Avukatlar Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende konuşan Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, hukukun insan için olduğuna dikkat çekerek, “İnsanlar devletten korktuğu zaman zorbalık, devlet insanlardan korktuğu zaman özgürlük vardır” dedi.

/ DENİZLİHABER / 5 Nisan 2014 Cumartesi, 11:22

5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Valilik önündeki Atatürk anıtında tören düzenlendi. Törene, avukatların yanı sıra kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinden de temsilciler katıldı.

Törende konuşan Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, son dönemde adalete güven konusunda yaşanan tartışmalara göndermelerde bulunarak, avukatların mesleklerini icra ederken yaşadıkları sıkıntılara değindi. İlhan, “Avukatların görevlerini yerine getirirken, hiçbir baskı, engelleme, taciz ve ekonomik yaptırım altında bulunmaksızın bu mesleği devam ettirmelerine yönelik devletlerin güvence almalarını istedik. Buna rağmen TURİN İlkleri ve Havana Kuralları düzenlemeleri ortadayken avukatların, Türkiye’de her türlü baskı, tehdit ve yıldırma altında mesleklerini ifa etmeye çalıştıklarına tanık oluyoruz” dedi.

Geçen yıl Avukatlar Günü’nde yargıya bağlı adli kolluk kurulmasını istediklerini dile getiren İlhan, “Keşke istemeseydik. Az kalsın savcılar kolluğa bağlanacaktı” dedi.

Adalet mekanizmasının insanların özgürlüklerini koruması gerektiğine işaret eden İlhan, “Thomas Paine’nin dediği gibi; insanlar devletten korktuğu zaman, zorbalık; devlet insanlardan korktuğu zaman, özgürlük vardır. Ama gün gelir, mesleğimiz için, mesleğimizin icrasında karşılaştığımız olumsuzlukların, doğrudan yurttaşlarımızı etkilemesinden dolayı, sonlandırması için sorumluluk makamındakilere anlatırız, tartışırız, sizlerle birlikte çözüm üretmeye çalışırız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı