REKLAMI GEÇ

Aydoğan: “Bu yurtlara izin vermeyin”

Aydoğan: “Bu yurtlara izin vermeyin”

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, Adana’nın Aladağ ilçesinde 11’i çocuk 12 kişinin yaşamını yitirdiği yurt yangınıyla ilgili davayı ve yaşanan vahim olayı değerlendirdi. Aydoğan, bu gibi yurt yapılanmalarına izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Temmuz 2019 Cuma, 10:29

Eğitim-İş olarak ilk günden bugüne takip ettikleri davanın karar duruşmasının Kozan Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldüğünü belirten Aydoğan, mahkemenin 8 sanığa, 8 yıl ile 12 yıl arasında değişen hapis cezaları verdiğini hatırlattı.

Davayı sendika olarak en üst seviyede takip ettiklerini vurgulayan Aydoğan, davada yargılanan kamu görevlilerinin beraat etmelerine tepki gösterdi. Sonucun istedikleri seviyede olmasa da birçok sanığın ceza almış olmasını ailelerin mücadelesine bağlayan Aydoğan, çocuklarını kaybeden ailelerini tüm baskılara ve tehditlere rağmen mücadelelerini sürdürdüğünü kaydetti.

Aydoğan, “Eğitim-İş Denizli Şubesi olarak bu ve benzeri gelişmeleri Denizli’de de takip etmekteyiz. Çoğu yasal dayanaktan yoksun olan yurtlarda çocuklarımız kontrolsüz ve denetimsiz ortamlarda barınmakta, sözde dini eğitim altında Türk Milli Eğitim sisteminin amaçları dışında eğitilmektedirler. Çocuklarımız farklı mağduriyetler yaşamakta, istismara uğramaktadırlar. Ailelerimiz daha iyi bir eğitim almaları beklentisiyle bu yurtlara çocuklarını teslim etmekte, denetimsizliğin getirdiği usulsüz eğitim yöntemleri ile çocuklarının aile bağlarının koptuğu da görülmektedir. 15 Temmuz benzeri tehlikelerle bir daha karşılaşmamak için bu yurtlardaki denetimlerin daha düzenli yürütülmesini bekliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı