REKLAMI GEÇ

Baroda seçim alarmı

Baroda seçim alarmı

Denizli Barosu, seçimin adil ve güvenli bir ortamda geçmesi için Seçim Hukuku ve Seçim Danışma Kurulu oluşturdu. Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, seçim günü 24 saat görev yapacaklarını, vatandaşların sorularını yanıtlayacaklarını, her türlü ihbar ve şikayetlerin raporlandırılacağını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 28 Mart 2014 Cuma, 12:02

Seçimlerin özgür, adil ve demokratik biçimde gerçekleştirilmesi amacıyla Denizli Barosu bünyesinde “Seçim Hukuku ve Seçim Danışma Kurulu” oluşturuldu.

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, Avukatlık Kanunu’nun 76. Maddesi ile hukukun üstünlüğünü savunmak ve korumanın, bu yönde demokratik çalışmalarda bulunmanın, baroların görevi olduğunu belirterek, kurulu da bu dayanakla oluşturduklarını açıkladı.
İlhan, “Denizli Barosu, kanundan kaynaklanan bu yetkimiz çerçevesinde, ilimizde de seçimlerin huzur içinde şaibesiz ve güvenilir biçimde gerçekleşmesi, seçmenlerimizin sandıkta oylarının kullanmaları sırasında yaşanabilecek her türlü olumsuzlukların giderilmesi bakımından anında müdahale edebilmek amacıyla “Seçim Hukuku ve Seçim Danışma Kurulu” ile yurttaşlarımızın yanında olmaya karar vermiştir” dedi.

İHBAR VE ŞİKAYETLER RAPOR EDİLECEK
Seçim günü 24 saat görev yapacaklarını belirten İlhan, bu çerçevede alacakları ihbar ve şikayetlerin takipçisi olacaklarını belirterek, “Baromuz yönetim kurulu üyelerimizin tamamı bu kurul üyesi olarak görevlendirilmiştir. Seçimle ilgili yaşanabilecek olumsuzluklara karşı anında müdahale edebilmek ve vatandaşlarımızdan gelecek her türlü ihbar ve şikayetin raporlandırılması ve değerlendirilmesi ve gereğinin yapılması amacıyla bir iletişim hattı tesis edilmiştir. Siyasi partilerden sandık görevlilerine ve vatandaşlara kadar herkes, karşılaştığı sorunun çözümü için 30 Mart 2014 seçim günü 24 saat boyunca açık olacak ve arayan kişilerin soruları yanıtlanacaktır. Seçmenlerimiz, sorunlara ilişkin oluşturulan 0 258 261 29 48 numaralı telefonla da seçim hukuk ve danışma kuruluna ulaşabilecektir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı