REKLAMI GEÇ

Berkin Elvan için “oturan adam” eylemi

Berkin Elvan için “oturan adam” eylemi

Gezi Parkı eylemleri sırasında ekmek almak için evinden çıktığında, polisin attığı biber gazı kapsülüyle başından yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede olaydan 269 gün sonra yaşamını Berkin Elvan’ın ölümü üzerine “oturan adam” eylemi başlatıldı. Duran adam eyleminden sonra dalga dalga tüm yurda yayılan oturan adam eylemine Denizli gençler de destek verdi.

/ DENİZLİHABER / 11 Mart 2014 Salı, 15:53

Berkin Elvan’ın ölüm haberinden bir süre sonra Ankara Güven Park’ta bir kişi, “Ben Berkin’im” yazılı bir dövizle “oturan adam” eylemi başlattı, Berkin’in ölümünü sembolize etmek için de önüne bir ekmek koydu. Böylece gezi eylemlerinin sembolü haline gelen “duran adam” eylemi, bu kez “oturan aday” eylemine dönüştü.

Başkentten tüm yurda yayılan eylem Denizli’de de üniversite öğrencisi 4 genç tarafından gerçekleştiriliyor. Delikliçınar Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önüne gelen Ferdi Korkmaz, Özge Çivit, Ozan Güngör ve Merve Ender, oturma eylemi başlattı.  Ellerinde “Çocuklar uyurken susulur”, “Ağabeyleri ona iyi bakın”, “Unutursak kanımız kurusun” yazılı dövizler ve önlerine koydukları ekmek ile eylem yapan üniversiteli gençler, toplumu bu tür olaylara karşı duyarlı davranmaya davet etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı