REKLAMI GEÇ

Berkin eylemleri 2. gününde

Berkin eylemleri 2. gününde

Berkin Elvan için düzenlenen protesto eylemlerinin ikinci gününde yürüyüş yapıldı. Yürüyüşe yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

/ DENİZLİHABER / 12 Mart 2014 Çarşamba, 18:33

Berkin Elvan’ın ölümünü protesto eylemleri Denizli’de ikinci gününde de devam etti.

ÇINAR’DA TOPLANDILAR
Toplanma yeri yine Delikliçınar Meydanı idi. Polis de geniş güvenlik önlemleri aldı. Çevik kuvvet ekipleri ve toplumsal olaylara müdahale araçları alanda bekletildi. Grup hükümet ve polis aleyhine sloganlar attı. Bu arada sayıları neredeyse alandaki eylemcileri bulan vatandaşlar da çevreden protesto gösterisini meraklı gözlerle izledi.

POLİS YÜRÜYÜŞE İZİN VERDİ
Çınar Meydanı’nda toplanan eylemciler yürümek istedi. Polis, önce izin vermedi ancak uzlaşma sağlandı. Panzer alandan ayrıldı. Grup, istiklal Caddesi’ne doğru yürüyüşe başladı. Bu esnada kalabalığın sayısı 2 bin kişiydi. Daha sonra sayı 5 bini buldu.

galeri-anons

VATANDAŞLAR DA EVLERİNDEN DESTEK VERDİ
Kalabalık Valilik Konağı’na ulaştı. Polis, kalabalığın daha fazla ilerlemesine izin vermedi ve yürüyüşün sona erdirilmesini istedi.  Yeniden görüşmeler yapıldı ve grup ile polis uzlaştı.   İnönü Caddesi, Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Lise Caddesi’ni takip eden eylemciler buradan Delikliçınar’a geldi. Yürüyüş boyunca vatandaşlar, evlerinin balkonlarından ve pencerelerinden göstericilere destek verdi.

KALABALIĞIN BÜYÜK BÖLÜMÜ DAĞILDI
Delikliçınar Meydanı’na ulaşıldığında kalabalığın büyük bölümü dağıldı. Yaklaşık 200 kişi dağılmayarak alanda kalmayı sürdürdü. 

Yorumlar

süleyman   -  Bağlantı 12 Mart 2014, 20:54

Berkin Elvan Ölümsüzdür.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı