REKLAMI GEÇ

BES: Vergiler nereye harcanıyor?

BES: Vergiler nereye harcanıyor?

KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) Denizli Şubesi üyeleri, 2002 yılında vergi gelirlerinden kamu hizmetleri için yüzde 42,3 pay aktarılırken, bu oranının 2016 yılında yüzde 25’e kadar düşmesini eleştirdi. BES Şube Başkanı Yusuf Yurdakul, “Emekçilerden toplanan vergiler nereye harcanıyor?” diye sordu.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 24 Şubat 2016 Çarşamba, 15:54

BES Denizli Şubesi üyeleri, Vergi Dairesi Başkanlığı önünde basın açıklaması yaptı. Sendika üyeleri ellerindeki “Göstermelik Vergi Haftası Kutlamaları değil, Sorunlara Çözüm İstiyoruz”, “Dolaylı Vergilerle Vergi Soygununa Son”, “Ek Ödemeler Emekli Aylığına Dahil Edilsin, “Eşit İşe Eşit Ücret” yazalı dövizlerle, Vergi Haftası’nın göstermelik etkinliklerle kutlandığını dile getirdi.

VERGİ YÜKÜ EMEKÇİNİN SIRTINDA
BES Denizli Şube Başkanı Yusuf Yurdakul, burada yaptığı açıklamada, Türkiye’de vergi yükünün emekçilerin sırtında olduğunu vurgulayarak, “Gelir durumuna bakmaksızın herkesten eşit oranda alınan dolaylı vergilere dayanan vergi sisteminde dolaylı vergilerin oranı toplam vergilerin içerisinde yüzde 70’e kadar çıkmıştır. Kalan yüzde 30’luk pay içerisinde ise özellikle emekçilerden alınan gelir vergisinin payı yüksek bir orana sahiptir. Açlık sınırlarının bile altında 1300 liralık asfari ücret 11. Aydan itibaren bir üst vergi diliminden vergilendirilmekte. Tabiri caiz ise açlıktan vergi alınmaktadır” dedi.

VERGİ POLİTİKALARINA ELEŞTİRİ
Kamu hizmetlerinin karşılanması için toplanan vergilerin nereye harcandığını soran Yurdakul, “Ödemiş olduğu vergiler karşılında kamu hizmeti bekleyen emekçiler, eğitim ve sağlıkta katkı payları, vergi yoluyla şişirilen fahiş elektrik, su ve doğal gaz faturaları ile karşı karşıya kalmaktadır. Yaptıkları her kuruş harcamada dolayısı ile ödedikleri vergiler de cabası. Sonuç olarak ülkemizde uygulanan vergi politikaları emekçileri, yoksullaştırmanın en etkin aracı haline getirilmiştir” ifadesini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı