REKLAMI GEÇ

Beyköylüler dernek kurdu

Denizli’deki Beyköylüler, Beyköylüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çatısı altında bir araya geldi. Derneğin ilk etkinliği, bini aşkın Beyköylü’yü bir araya getiren bir gece düzenlemek oldu.

/ DENİZLİHABER / 21 Nisan 2008 Pazartesi, 00:00

Denizli’de yaşayan 2 binin üzerindeki Beyköylü, Beyköylüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BEYKÖYDER) çatısı altında buluştu. Beyköylüler, derneğin düzenlediği dayanışma gecesinde bir araya geldi. Nüfusunun çoğunu Denizli’ye göç veren Beyköy, Tefenni’ye 15, Burdur’a < ?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />90 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Tefenni’ye bağlı bir köy olan Beyköy, tarıma dayalı ekonomisi ve zengin folklorik yapısı ile tanınıyor. Bak-Bay Düğün Salonu’nda yapılan gece, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Geceyi, Seremoni Prodüksiyon ortaklarından, kendisi de Beyköylü olan Gökhan Erbilgin sundu. Geceye, Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Beyköy Belediye Başkanı İsmail Aşçı, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz katıldı.

Bin kişiyi aşkın Beyköylü’nün katıldığı gecede konuşan Beyköyder Başkanı Bülent Çelik, birlikte olmanın en güzel örneklerini vermek istediklerini söyledi. Çelik, derneği kurma amaçlarının her alanda hemşehrilerine destek olmak ve yardımlaşma bilincini arttırmak olduğunu dile getirdi. Derneğin kurucu üyeleri adına kürsüye gelen Beyköyder Başkan Yardımcısı Abdurrahman Karagöz, Beyköyder’in kuruluş sürecinden bahsetti ve kuruluş aşamasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Beyköy Belediye Başkanı İsmail Aşçı da Beyköy insanının birlikte hareket etmesi gerektiğini, bu açıdan Beyköyder’in önemli bir görevi yerine getireceğini söyledi.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, hemşehri derneklerinin çok önemli olduğunu vurguladı. Zeybekci, “Bu dernekler vasıtasıyla belki hiçbir zaman gidip göremeyeceğimiz yörelerin kültürünü, geleneklerini tanıyoruz, ihtiyaçlarını öğrenip mümkün olursa yardımlaşmaya çalışıyoruz” dedi. Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel de, okulda ilk tanıştığı arkadaşının Burdurlu olduğunu söyledi. Yüksel “Daha sonra Burdur insanı hayatımın her alanında bir şekilde karşıma çıktı ve ben onlarla hep güzel şeyler paylaştım. İnşallah BEYKÖYDER ile de bu paylaşımlarımız sürecektir” dedi. Daha sonra mahalli sanatçılar, Celal Erkan, Mustafa Kuşçu yörenin ezgilerini seslendirdiler. Gece, yayla yarenlerinin son temsilcilerinden olan Hayri Dev’in türküleri ile coşkulu bir şekilde sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı