REKLAMI GEÇ

Birinci: Eşit temsil sağlanmalı

Birinci: Eşit temsil sağlanmalı

Eğitim-İş Denizli Şubesi Mali Sekreteri Nihal Birinci, kadına siyasette ve yönetim kademelerinde eşit temsil sağlanması gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Aralık 2017 Salı, 17:06

Kadına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 83. yıldönümü nedeniyle açıklama yapan Eğitim-İş Denizli Şubesi Mali Sekreteri Nihal Birinci, Atatürk’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyet ile toplumsal yaşamın her alanında eşitliği amaçlayan köklü değişiklikler gerçekleştirildiğini, laiklik ilkesi yaşama geçirilerek demokratikleşme sürecine hız verildiğini söyledi.

Kadınlara dönemin koşullarına göre çağdaş ve ileri boyutta önemli haklar sağlanmış olmasının, Cumhuriyet’in en büyük başarılarından biri olduğunu belirten Birinci, “Bugün ise AKP iktidarının kadını yok sayan, kadını eve hapsetmeye çalışan gerici politikaları kadının özgürleşmesi önünde en büyük engeller olarak durmaktadır. Kadınların siyasetteki yeri de istenilen düzeyde değildir. Evin mutfağı gibi siyasi partilerin mutfakları da kadın için sonuna kadar açıktır. Ancak, karar alma mekanizmalarında kadınlara hala yer yok. Atatürk’ün 83 yıl önce seçme ve seçilme hakkına kavuşturduğu kadınlar, TBMM’de %14 oranında temsil ediliyorlar, yani 546 milletvekilinin yalnızca 76’sı kadın. Yerel yönetimlerdeki temsil oranı ise yok denecek kadar az. Kadınlar, ülkenin geleceğinin belirlenmesinde ve gelişme yolunda atılacak tüm adımlarda görev almalı ve ülke yönetiminde daha fazla söz sahibi olmalıdırlar. Kadınların siyaset ve yönetim kademelerindeki temsil oranlarının yükselmesi ve siyasal yaşamdaki etkinliklerinin artmasının, ülkemize güç kazandıracağı kuşkusuzdur. Eğitim-İş olarak Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 83. yıldönümünü kutluyor, kadınlara bu aydınlık yolu açan, kadın haklarının en büyük savunucusu Atatürk’ü sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı