REKLAMI GEÇ

Büro çalışanları grevde

Büro çalışanları grevde

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) Denizli Şubesi üyeleri Soma’da yaşanan kömür ocağı faciasının yıldönümü dolayısıyla Vergi Dairesi Başkanlığı önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. BES Denizli Şube Başkanı Yusuf Yurdakul, iş cinayetlerine karşı bir günlük iş bırakma eylemi yaptıklarını açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Mayıs 2015 Çarşamba, 10:50

Manisa’nın Soma ilçesindeki kömür madeninde 301 madencinin ölümüyle sonuçlan facianın yıldönümü dolayısıyla Denizli Vergi Dairesi önünde basın açıklaması yapan BES Denizli Şube Başkanı Yusuf Yurdakul, iş cinayetlerine karşı grevde olduklarını söyledi.

denizli-bes-basin-aciklamasi-ic
Vatan Partisi Denizli Milletvekili Adayı Ufuk Abalıoğlu’nun da katılarak destek verdiği basın açıklamasında Yurdakul, Soma’da yaşanan kömür ocağı faciasının kaza değil katliam olduğunu vurgulayarak, taşeronluk sistemini eleştirdi. Yurdakul, “ TBMM’ye getirilen torba yasalar, Soma’yı, ülkeyi bir bütün taşeron cumhuriyetine çevirmeyi planlayan düzenlemeleri de beraberinde getirmiştir. Türkiye’yi taşeron cumhuriyetine çeviren anlayışa karşı grevdeyiz. Ülkemizi ucuz emek cennetine çevirenlere karşı nankörlük yapacağız, taşeron ölümdür yasaklansın talebimize kulak tıkayanlara bunun sonucu yaşanan iş cinayetlerine karşı grevdeyiz” dedi.

Yurdakul, kamuda 4/B, 4/C ve taşeron çalıştırma biçimlerinin yasaklanması, ücret adaletsizliğine son verilmesi, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin denetlenmesi, işyerlerinde her türlü cinsiyet ayrımcılığı, kadına yönelik şiddet, mobbing ve cinsel taciz fiillerinin de disiplin cezası kapsamına alınması gibi 10 maddeden oluşan taleplerini de yeniledi.

Vergi Dairesi Başkanlığı önünde gerçekleştirilen basın açıklaması “Soma Kaza Değil Katliam” sloganlarıyla sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı