REKLAMI GEÇ

Büyük Menderes Havza İnisiyatifi Denizli Bileşeni, Kızılcaköy’e sahip çıktı

Büyük Menderes Havza İnisiyatifi Denizli Bileşeni, Kızılcaköy’e sahip çıktı

Büyük Menderes Havza İnisiyatifi Denizli Bileşeni, yaptığı basın toplantısıyla Aydın’da yapılmak istenen Jeotermal Enerji Santrali’ne tepki gösterdi. Bileşen sözcüsü Ahmet Ergun, “Aydın Ovası ölüyor” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Aralık 2018 Salı, 14:07

Denizli TMMOB İl Koordinasyon Kurulu, Denizli KESK Şubeler Platformu, Denizli Diş Hekimleri Odası ve Denizli Barosu Çevre ve Kent Komisyonu’nun birlikte oluşturduğu Büyük Menderes Havza İnisiyatifi Denizli Bileşeni, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptığı basın toplantısı ile, Aydın’ın Kızılcaköy sınırları içinde yapılmak istenen Jeotermal Enerji Santrali’ne tepki gösterdi.

Büyük Menderes Havza İnisiyatifi Denizli Bileşeni, adına toplantıda açıklamayı yapan Ahmet Ergun, Aydın Ovası’nda yapılmak istenen santralin diğerleri gibi birinci sınıf tarım arazisi üzerine düşünüldüğünün altını çizdi. “Enerji başka kaynaklardan da elde edilebilir. Ancak yavaş yavaş öldürülen Aydın Ovası’nı bir daha geri getiremeyiz” diyerek, bileşen olarak tepkilerini dile getirdi.

Kızılcaköylüleri 100 gündür konu ile ilgili direnişlerinin sürdüğünü ve yapılmak istene santralin Aydın’ın içme suyunu karşılayan İkizdere Barajını’na tehdit ettiğini söyleyen Büyük Menderes Havza İnisiyatifi Denizli Bileşeni sözcüsü Ahmet Ergun, “Kızılcaköy’de başta anneler direniyor. Bölgedeki insanlar jeotermal santraller yüzünden topraklarını, iklimlerini ve ürünlerini kaybediyorlar. Yaşlanmadan hastalıkları yüzünden hayatlarını kaybediyorlar” dedi.

Yapılan ve yapılmak istenen Jeotermal Santraller’in uluslararası standartların dikkate alınmadan yapıldığını ve bunun acısını da bölgede yaşayan insanların çektiğini de dile getiren Ergun, “Bizler Kızılcaköylülerin bütün kaygılarını paylaşıyoruz. Demokratik hak arama mücadelesindeyanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Aynı zamanda da yetkilileri göreve çağırıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

MEHMET   -  Bağlantı 11 Aralık 2018, 14:22

nükleer radyasyon kömür hava kirliliği hes suyu kurutuyor doğal gaz dışa bağımlı diyorsunuz ama evlerde herşey elektirikli bu kadar tüketim neyle karşılanacak

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı