REKLAMI GEÇ

Büyük Taarruz ruhunu yaşadılar

Büyük Taarruz ruhunu yaşadılar

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Denizli Şubesi, Büyük Taarruz’un 92. Yıldönümü nedeniyle Afyon’un Şuhut ilçesinde düzenlenen Büyük Taarruz ve Zafer Yürüyüşü’ne katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Ağustos 2014 Çarşamba, 11:47

ADD Denizli Şubesi Başkanı Avukat Gülizar Biçer Karaca, yönetim kurulu üyeleri ve Denizli’den katılan kalabalık bir grup, Büyük Taarruz’un 92. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törenlere katılmak üzere Afyon’un Şuhut İlçesi’ne gitti.

Denizli heyeti önce Şuhut ilçesinde düzenlenen törene katıldı, ardından Başkomutan Mustafa Kemal’in karargahı olan Çakırözü Köyü’ne giderek, gece saat 24:00’te buradan Kocatepe’ye düzenlenen 15 kilometrelik Zafer Yürüyüşü’ne katıldı.

Başkomutan Mustafa Kemal Paşa’nın taarruz emrini verdiği yer olandenizli-add-zafer-yuruyusu-kocatepe-ic Kocatepe’de yapılan törenden sonra Atatürkçü Düşünce Derneği üyelerine ve diğer katılımcılara, o dönemin kıyafetlerini giymiş Mehmetçikler tarafından çorba ve üzüm hoşafı ikram edildi.

ADD Denizli Şube Başkanı Gülizar Biçer Karaca, “Bizler başta Başkomutan Mustafa Kemal olmak üzere Türk halkının hangi güç koşullarda bu mücadeleyi kazandığını buradan daha iyi anlıyoruz. 92 yıl önce Büyük Taarruz Emrinin verildiği bu tepeden, Atatürk’ün dediği gibi haykırıyoruz: Türkün özgürlüğüne ve ülkemizin bağımsızlığına göz dikecek düşmanların da amansız düşmanıyız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı