REKLAMI GEÇ

Çaputçu: Twitter yasağı topluma fiili bir darbedir

Çaputçu: Twitter yasağı topluma fiili bir darbedir

Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD) Başkanı Sadık Emre Çaputçu, twitter yasağının topluma yönelik fiili bir darbe olduğunu savundu.

/ DENİZLİHABER / 22 Mart 2014 Cumartesi, 10:29

Çaputçu, yazılı açıklamasında sosyal medyaya yönelik yasaklama uygulamasını sert bir dille eleştirerek, “20 Mart günü gece yarısına doğru Türkiye’de Twitter’a erişimin engellenmesi, tarihinde görülmemiş bir kara leke daha demokrasi tarihine geçirmiştir” ifadesini kullandı.

Başbakan’ın gündüz bir mitingde “Twitter’ın kökünü kazıyacağız” dediğini, akabinde Başbakanlık’tan yapılan açıklamayla bu ifadenin desteklendiğini, gece yarısına doğru da Twitter’a erişimin Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na (TİB) tarafından engellendiğini belirten Çaputçu, şunları kaydetti:
“Seçimler yaklaştıkça iktidar iradesi, artık tamamen savunmaya çekilmiş, savunurken de ülkede olağanüstü hal benzeri bir durumu fiilen yaratmaya çalışmaktadır. Ortalıkta dolaşan yolsuzluk kayıtları ve kanıtları olduğu iddia edilen paylaşımlara erişimi engellemek adına gerçekleştirilen bu hareket, halkın bilgi alma hürriyetine tecavüzden başka birşey değildir. Sosyal medyada yayınlanan ve her biri büyük hukuksuzlukların kanıtları olduğu savlanan malum tapelerin ne kişisel haklarla ne de özel hayatla ilgisi alakası yoktur ve bu durum AİHM kararlarında da sabittir.
Bütün dünyanın önünde gerçekleşen bu durum karşısında Türkiye’nin dünyadaki itibarı iyice sorgulanır olmuştur. Başbakan ve hükümet, kendi ikballeri ve seçim öncesi yolsuzluk iddialarından daha fazla darbe yememek adına yasaklama politikalarını artık had safhaya çıkarmıştır.
Hukukun verdiği kararları tanımadan, yasaklanan reklam filmini devletin kanalı TRT’de yayınlatmakta mahsur görmeyen, yargı tarafından durdurulan inşaat kararına uymayacağını açık açık beyan edip yargıyı tamamen işlevsizleştiren bu zihniyet, artık toplum nezdinde güveni iyice kaybetmiştir.
Başbakan ve hükümet artık, iktidarı kendi çıkarlarını ve hukuksuzluklarını güvence altına alma gücü olarak algılatmaktan vazgeçmeli, ülkede yaratılmaya çalışılan fiili olağanüstü hal durumu acilen son bulmalı ve hukukun önü açılmalıdır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı