REKLAMI GEÇ

CEZAEVİ YERİNE ÜNİVERSİTEYE GİDECEKLER

CEZAEVİ  YERİNE ÜNİVERSİTEYE GİDECEKLER

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı ile PAÜ arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında haklarında kamu hizmeti cezası verilen kişiler üniversite bünyesinde çalışacak. Ayrıca yeniden suç işlemesinin önüne geçilmesi amacıyla eğitim alacaklar.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Şubat 2018 Cumartesi, 09:34

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı ile Pamukkale Üniversitesi arasında denetimli serbestlik tedbiri altında ya da kamu hizmeti cezası alan hükümlüleri ilgilendiren önemli bir protokol imzalandı. İşbirliği protokolüne Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz ile PAÜ Rektörü Hüseyin Bağ imza attı.
Protokol kapsamında denetimli serbestlik tedbiri altına olan ve haklarında kamu hizmeti cezası verilen hükümlülerin cezalarını üniversitede tamamlamaları yer alıyor. Protokol aynı zamanda yeniden suç işlenmesinin de önüne geçmeyi hedefliyor. Buna göre denetimli serbestlik tedbiri altındaki hükümlülerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak ya da ihtiyaç duydukları alanlarda eğitimlerini sağlamak üzere Pamukkale Üniversitesi görevlendirildi.

HANGİ DERSLERİ ALACAKLAR?
Hükümlülerin yeniden suç işlemelerinin önüne geçmesinin yanı sıra toplumsal uyumunu sağlamayı da hedefleyen proje kapsamında öfke kontrolü, empati, farkındalık, kişiler arası etkili iletişim gibi konularda eğitim verilecek. Düzenlenecek seminerlerde PAÜ uzmanları hükümlülerin yol gösstericisi olacak. Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Yılmaz yaptığı açıklamada; “Gerek kamu cezalarının infazında gerekse ihtiyaç duydukları eğitimlerin akademik anlamda üniversitemizde görevli hocalar tarafından verilmesi ve ayrıca dezavantajlı gruplara yönelik yapılacak projelerde ortaklık sağlanması konularında destek sağlanmıştır” dedi.
PAÜ Rektörü Bağ ise Pamukkale Üniversitesi olarak toplumun tüm kesimlerine olduğu gibi dezavantajlı ve riskli grupta yer alan insanlara karşıda sorumlulukları olduğunu, bu protokolle üniversitemizin bu alanda elinden gelen katkıyı sunacaklarını kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı