REKLAMI GEÇ

Çocuk haklarını oyunlarla öğrendiler

Çocuk haklarını oyunlarla öğrendiler

Denizli Koruyucu Aile Derneği ile Girişimci Kadınlar Derneği, 20 Kasım Çocuk Hakları Günü nedeniyle ilginç bir etkinliğe imza etti. Denizli’de faaliyet gösteren 18 sivil toplum kuruluşundan 4’er temsilcinin katıldığı etkinlikte, ‘Çocuk Hakları Kutusu’ oyununu oynandı, çocuk kakları konusunda farkındalık oluşturuldu. Katılımcılar, 40 soruda Çocuk Hakları Bildirisi’nde yer alan 15 temel hakkı içselleştirerek Çocuk Dostu Sertifikası aldı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 20 Kasım 2015 Cuma, 17:19

Denizli Koruyucu Aile Derneği’nin, Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi ile birlikte çalıştığı ve bugüne kadar birçok Bilgi Evleri’nde çocuklarla oynadığı ‘Çocuk Hakları Kutusu’ oyunu bu kez STK temsilcileri ile sahnelendi.

20 Kasım Çocuk Hakları Günü nedeniyle, Denizli Koruyucu Aile Derneği ve Girişimci Kadınlar Derneği’nin Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Salonu’nda gerçekleştirdikleri etkinliğe, CHP Milletvekili Melike Basmacı ile 18 STK temsilcisinden 4’er temsilci katıldı.

denizli-cocuk-haklari-etkinligi-4

HAKLARIMIZI ALMAK İÇİN BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM
CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, 1 Kasım Genel Seçim öncesi Denizli’nin ilçelerini ve en ücra mahallelerini gittiğini ve oralardaki durumun Doğu’da, Güneydoğu’da yaşanan sıkıntılardan hiçte farklı olmadığını vurguladı. Basmacı, “Haklarımızı almak için birlik olalım. Destek verin, birlikte mücadele edelim” dedi.

denizli-cocuk-haklari-etkinligi-2

BUGÜN İÇİM KIRIK KALBİM BURUK
Denizli Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Ayşe Balkanay, 20 Kasım Çocuk Hakları günü ile ilgili bir etkinlik düzenlemek istediklerini belirterek, “Bugünü sıradan toplantılarla hatırlatmak istemedik. Farklı bir etkinlik olmasını istedik. Bunu yaparken de içimizde çocuk olsun istedik. O nedenle Koruyucu Aile Derneği ile birlikte bu organizasyonu gerçekleştirdik” dedi.

denizli-cocuk-haklari-etkinligi-1

20 KASIM’I BURUK KUTLUYORUZ
Koruyucu Aile Derneği Başkanı Ayfer Doğan ise 20 Kasım’ı buruk bir şekilde kutladıklarını vurgulayarak, “Bugün her zamankinden daha çok içim kırık kabil buruk. Çünkü Türkiye’de hala, çocuk gelinler, çalışan çocuklar, sıcak bir yuva bekleyen çocuklar var. Şiddet gören çocuklar var. Çocuk Hakları Bildirgesi’ni imzalamamıza rağmen daha çok eksiğimiz var. O nedenle başka biz ebeveynler olarak öncelikle biz, Çocuk Haklarını öğrenmemiz, sonra da çocuklara öğretmemiz gerekiyor. Çünkü onlar kendi haklarını savunabilmesi için bize ihtiyaçları var” diye konuştu.

denizli-cocuk-haklari-etkinligi-3

GÖSTERİLER İLGİ ÇEKTİ
Konuşmaların ardından 32 kişi 4’er kişilik gruplar oluşturarak, “Çocuk Hakları Kutusu’ oyununu oynadı. Psikolog Şebnem Dalüzülmez moderatörlüğünde oynanan oyunda, gruplar 40 olayda 15 Temel Çocuk Hakları’nı öğrendi ve içselleştirdi. Oyun sonunda Çocuk Dostu Sertifika’sı alan STK temsilcileri, toplumda çocuk hakları konusunda farkındalık yaratmak için faaliyet gösterecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı