REKLAMI GEÇ

Çocuk ölümlerine karşı imza kampanyası

Çocuk ölümlerine karşı imza kampanyası

Devrimci Liseliler (DEV-LİS), son dönemde Türkiye’de artan çocuk ölümlerine karşı TBMM Çocuk Ölümlerini Araştırma Komisyonu kurulması için imza toplayacak.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 22 Şubat 2016 Pazartesi, 15:51

Devrimci Liseliler (DEV-LİS) Denizli Şubesi üyeleri, artan çocuk ölümlerine dikkat çekmek için Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Salonu’nda basın mensupları ile bir araya geldi. DEV-LİS Denizli Şubesi adına açıklama yapan Hande Özkan, temmuz ayından bu yana 50’yi aşkın çocuğun katledildiğini söyledi.

“Memleketin bir yanı yangın yeriyken, diğer yanında çarpık, rekabetçi, elemeci eğitim sistemi çocukları öldürüyor. Rekabet odaklı eğitim sistemi mağduru 6 çocuk, son bir ayda çeşitli sebeplerle yaşamlarına son verdi” diyen Özkan, şunları kaydetti:

“TEOG sınavında yeterli puan alamayan Ayşe Berrin, takdir belgesini birkaç puanla kaçıran Umut Okay bu çocuklardan bir kaçı. Bu sistem, nezdinde başarısızlıkla tariflenen çocukları ve gençleri ölümle yüz yüze bırakan Türkiye’deki eğitim sisteminin kendisidir. Sıra arkadaşlarımız ile rekabeti ölüme itecek kadar elzem gören eğitim sistemi, çocukların mezar taşlarını kendi elleriyle hazırlamaktadır. Yapılan araştırmalara göre, yaşam hakkı ihlaline uğrayarak hayatını kaybeden çocukların en fazla olduğu ülke sıralamasında Türkiye’nin en üst sıralarda yer almaktadır.”

Dikkatleri çocuk ölümlerine çekmek için düzenledikleri kampanyayla 100 bin imza toplamayı hedeflediklerini belirten Özkan, “Meclis’te Çocuk Ölümlerini Araştırma Komisyonu kurulmalıdır. Çocuk hakları konusunda kamuoyu bilinçlendirilmelidir. Her türlü istismar ve şiddet girişimi cezalandırılmalıdır. İmza kampanyası bugün başlayıp, Berkin Elvan’ın ölüm günü olan 11 Mart’ta bitireceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı