REKLAMI GEÇ

DEGİAD üyeleri kokteylde buluştu

DEGİAD üyeleri kokteylde buluştu

Denizli Genç İşadamları Derneği üyeleri, Geleneksel Gençlik Kokteyli’nde bir araya geldi. DEGİAD Başkanı Melek Sözkesen, yüksek idealler peşinde koşması, bilimin yolunda ilerlemesi gereken gençlerin, siyasete uçak, yalnızlığa yakın sosyallikte sanallığa mahkum olduğunu söyledi, bağnazlıktan kurtulmaları gerektiğini kaydetti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Haziran 2016 Cuma, 12:37

Denizli Genç İşadamları Derneği’nin Geleneksel Gençlik Kokteyli Marla Restoran’da gerçekleştirildi. Dernek yönetimi, üyeler ve eşlerinin katıldığı kokteyl, sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleştirildi.

Kokteylde davetlilere seslenen DEGİAD Başkanı Melek Sözkesen, yaratılıcılık ve enerjilerini ülke sorunlarının çözümüne yönlendirmek zorunda olduklarını söyledi.

denizli-degiad-baskani-melek-sozkesen-bagnazliktan-kurtulmaliyiz-2

Sözkesen, “Enerjimizi matematik, fizik, sosyoloji, siyaset bilimi, hukuk, mantık gibi pozitif bilimlere odaklayarak evrene ve insanlığa hizmet etmeliyiz. Politikadan ve siyasetten uzak durmamalıyız ki, çözüm üretebilelim ve icraatta bulunabilelim. Sadece problemleri söylemek acizlere mahsustur. Madem ki genciz, madem ki diriyiz, çözümlerini de söylemeli ve elimizi taşın altına koymalıyız. Gerektiğinde ateşten gömleği giyip, ülkemizin bekası için, bütünlüğü adına var olmalıyız” dedi.

BİLİMİN PEŞİNDE KOŞMALIYIZ
2016 Türkiye’sinin gençleri olarak yüksek idealler peşinde koşmaları, Nobel ödüllerine aday olmaları, bilimin yolunda ahlak ve vicdanla yürümeleri gerektiğini anlatan Sözkesen, “Halbuki son günlerde görüyoruz ki, siyasete uzak, yalnızlığa yakın, sosyallikte sanallığa mahkum, hapsedilmiş bir gençliğe sahibiz. Problem çözme, geleceğini özgürce kurgulama, düşüncelerimizi korkusuzca ifade edebilme alanları yaratmamız lazım. Gençliğin, yani bizlerin farkında dahi olmadığımız, o denli güçlü bir enerjisi var ki, bu enerjiden korkan ülke dahili ve harici düşmanlarımız mevcut. İşte ondan diyoruz ki, gençliğin sahip olduğu bu gücü, istihdam yaratmada, üretmede, katma değer sağlamada, adil ve ahlaklı siyasette, eğitimde, hukukta kullanmalıyız” dedi.

BAĞNAZLIKTAN KURTULMALIYIZ
Doğmatik düşünce anlayışının yani bağnazlığın toplumları gelişime kapatacağını ifade eden Sözkesen, “Bağnazlıktan kurtulup, inceleme, tartışma, araştırma yapan soran bir gençlik yaratmamız lazım. İşsizlik gibi kökleşmiş bir sorunla karşı karşıya kalan gençliğe, iş kurmada destek programlarının yetersizliği göz ardı edilemez. Kaldı ki girişimciliğin klasik müfredata ivedilikle girmesinin de büyük fayda vardır. Daha demokratik bir ülkeyi yaratacak genç kuşağın ülkede aradığını bulamayıp, dağa yönelmesi terör örgütlerinin başarısını değil bizim yönetim ve öğretim sistemimizin başarısızlığının işaretidir. Yitip giden şehitlerimizin sebebi bu uzlaşma-barışma-hoşgörü iklimine uzak zihniyettir” diye konuştu.

denizli-degiad-baskani-melek-sozkesen-bagnazliktan-kurtulmaliyiz-1

KADINLAR ŞİDDET ALTINDA
Toplumun yarısı olan kadınlar, genç kızlar ve hatta kız çocuklarının hayvani şehvetin ve hayvani şiddetin kararttığı gözlerin tehdidi altında olduğunu ifade eden Sözkesen, “Ne yazık ki bunu bile önleyemiyoruz. Her seferinde bir falso veren seçme sınavları ile kepazelik sınavı olarak adlandırılan KPSS ile gençlerin tahammüllerini zorluyoruz. Bütün bu ahval ve şeriat altında dahi, damarlarımızdaki asil kan bizi ve ülkemizi dimdik ayakta tutuyor ve daima tutacak. Gücümüzü Atamızın ilkelerinden alıyoruz, varız ve bize armağan edilen bayramlarımızda daima var olacağız ve aynı coşku ve düşüncelerle kutlayacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı