REKLAMI GEÇ

DEGİAD’dan iş dünyasına Gazze çağrısı

DEGİAD’dan iş dünyasına Gazze çağrısı

Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD) Başkanı Melek Sözkesen, Gazze’ye saldırı düzenleyen İsrail’e karşı tüm dünyadaki hümanist işadamlarını etkin bir karşı duruşa davet ettiklerini açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Temmuz 2014 Çarşamba, 09:23

Denizli Genç İşadamları Derneği Başkanı Melek Sözkesen, yaptığı yazılı açıklama ile İsrail hükümetinin terörist yaklaşımının yüz karası olduğunu ve bu zulmü kınadıklarını ifade etti. İş dünyasına çağrıda bulunan Sözkesen, “İsrail’e karşı tüm dünyadaki hümanist işadamlarını karşı duruşa davet ediyoruz. Ne yazık ki İsrail Yahudi katliamından ders almamış. Yahudi soykırımı ne kadar acıysa Filistin’de yaşananlar da o kadar acıdır. ABD, Batı ve İsrail’e dur denmelidir” dedi.

“TÜRKİYE, MAALESEF VENEZUELLA KADAR OLAMIYOR”

DEGİAD olarak Türk hükümetini yaşanan süreçte barışa duyarlı görmek istediklerini belirten Melek Sözkesen, şunları söyledi:

“Bu süreçte Türk hükümetinin yapabildiği tek şey sözlü beyanatla kınamak. İsrail ise kınandığına alınıyor. Ülkedeki diplomatlarını hatta Yahudileri geri çağırıyor. Türkiye, ‘ayıptır yapmayın’ demekten başka etkili ses veremiyor. Türkiye, maalesef Venezuella kadar olamıyor. Bu durum bizleri çok üzüyor. İsrail’e diplomasi diliyle nota vermek, ticari ilişkileri durdurmak, askıya almak, ekonomik ambargo yanı sıra askeri ambargo uygulamak, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu’na şikayette bulunmak, Arap dünyasına haykırmak için ‘one minute’ demenin zamanı geldi, geçiyor. Bugün ilan edilen yas, Türk milletinin olaya yaklaşımına isyanına, üzüntüsüne ve yasına ses olmuştur. Elbette yerinde bir karardır. Ancak ulusumuzun yası, uluslararası arenada etkili bir tavır ve duruşla anlam kazanmalıdır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı