REKLAMI GEÇ

DEKAD, çocuklar için federasyon meşalesini yaktı

DEKAD, çocuklar için federasyon meşalesini yaktı

Devlet koruması altında yaşayan çocukların aile ortamında sevgiyle büyümesi için çalışan Denizli Koruyucu Aile Derneği (DEKAD), çocuklar için çalışmanın daha etkin yürütülmesi için Türkiye’nin farklı illerinden bir araya geldiği paydaşları ile “Çocuklar için El Ele” diyerek çıktığı federasyon yolunda ilk etkinliği Denizli’de gerçekleştiriyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ağustos 2021 Pazartesi, 11:44

DEKAD 2009’da “Her Çocuğa Sevgi Dolu Bir Aile” mottosuyla devlet koruması altındaki çocuklara koruyucu aile modelini yaygınlaştırmak için Denizli’de faaliyete başladı. Devlet koruması altında yaşayan tüm çocukların koruyucu ailelerin yanında sevgiyle büyümesini amaçlayan DEKAD, koruyucu aile hizmet modelinin uygulamada niteliğinin gelişmesine yönelik yerel, ulusal ve uluslararası alanda faaliyetlerini sürdürüyor.

“SEVGİ DOLU BİR AİLEDE BÜYÜMEK HER ÇOCUĞUN HAKKI”
DEKAD’ın 12 senede çok sayıda faaliyetle koruyucu aile modelinin yaygınlaşmasında önemli rol oynadığını belirten proje koordinatörü Petek Üzülmez, “Sevgi dolu bir ailede büyümek her çocuğun hakkı” mottosu ile yola çıktık. Devlet koruması altında olan tüm çocukların bir aile sıcaklığıyla buluşması en büyük hayalimiz” dedi.

“ÇOCUKLAR İÇİN EL ELE”
Bu amaçla, “Çocuklar İçin El Ele” diyerek Türkiye’de ilk kez bu amaçla federasyon çalışmasının başlatıldığını ifade eden Üzülmez, “Ülkemizde Koruyucu ailelik ve devlet koruması altındaki çocuklarımız için faaliyet gösteren derneklerin de katılımıyla bir federasyon kurmak için kollarımızı sıvadık. Bizler federasyon projemizde bir yandan federasyon paydaşı derneklerimizin kurumsal kapasitelerinin artırılmasını, bir yandan da oluşturulan federasyon çatısı ile, birlikte hareket etme becerilerimizi geliştirerek, faaliyet alanımızla ilgili politika ve karar alma mekanizmalarına aktif katılımı hedeflemekteyiz” dedi.

“FEDERASYON ÇATISI ALTINDA BULUŞUYORUZ”
Proje ile Türkiye’de önemli bir adım atıldığını anlatan Üzülmez, “Avrupa Birliği fonlarından sağladığımız kaynak ile CSSP III (Sivil Toplum Destek Programı) kapsamında, ülkemiz genelinde geleceğimiz olan çocuklarımızın yüksek yararı için başvuru sahibi Denizli Koruyucu Aile Derneği ve proje paydaşlarımız; İstanbul Koruyucu Aile Derneği, İzmir Koruyucu Aile Derneği, Samsun Koruyucu Aile Derneği, Bizim Çocuklar Gençlik Akademisi Derneği olarak federasyon çatısı altında buluşuyoruz” dedi.

PROJENİN İLK ETKİNLİĞİ
Federasyon projesi yolunda çok heyecanlı bir güne yaklaşıldı. “Çocuklar için El Ele” diyerek çıkılan federasyon yolunda “Proje Açılış Etkinliği” gerçekleştiriliyor. Açılış etkinliğine herkesi davet eden Denizli Koruyucu Aile Derneği Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “Çocuklar İçin El Ele” adı altında proje açılışımız 11 Ağustos Çarşamba günü saat 10:30 da North Point Hotel Denizli’de gerçekleşecek. Ardından derneklerimizin kurumsal Kapasitelerini güçlendirmek adına ilkini gerçekleştireceğimiz “Yönetişim” eğitimlerimizi 11-12-13 Ağustos tarihleri boyunca sürecek. Paydaşlarımızın da katılım sağlayacağı bu buluşmanın verimli olması, kurulacak federasyonumuzun tüm çocuklarımıza hak ettikleri sevgi ve mutluluğu getirmesini diliyoruz. Çocuklarımız ve sesimize ses olmanız için hepinizi açılış etkinliğimize bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı