REKLAMI GEÇ

DEKAD’dan “Her çocuk özeldir” çalıştayı

DEKAD’dan “Her çocuk özeldir” çalıştayı

Denizli Koruyucu Aile Derneği (DEKAD), “Korunmaya ihtiyacı olan hiçbir çocuk, ailesiz ve sevgisiz kalmasın” sloganıyla koordinatörlüğünü yaptığı “Her Çocuk Özeldir “ projesi kapsamında çalıştay gerçekleştirdi. Çalıştayda “Koruyucu Aile Sistemi” ele alındı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Şubat 2017 Cuma, 15:39

Denizli Koruyucu Aile Derneği Koordinatörlüğünde Litvanya, Çek Cumhuriyeti ve Belçika ortaklığında yürütülen “Her Çocuk Özeldir” projesi kapsamında Polise Evi’nde koruyucu aile çalıştayı gerçekleştirildi. Çalıştaya aileler ve DEKAD gönüllüleri katıldı.

“Koruyucu Aile Olmak” ve “Koruyucu Aileliğe Bakış” konularının ele alındığı çalıştayda odak grup çalışmalarında katılımcılar hem eğlendi hem de sistem ile ilgili bilgi sahibi oldu. Çalışmada hedef kitlenin veya sosyal paydaşların, konu hakkında görüş, eğilim, tutum ve davranışları detaylı olarak analiz edildi. Gün boyunca devam eden çalıştayın sonunda DEKAD Başkanı Ayfer Yavaşal Doğan katılımcılara sertifika verdi.

“HER ÇOCUK ÖZELDİR “ PROJESİ NEDİR?
21 Aralık 2015 tarihinden itibaren AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) ile Erasmus kapsamındaki proje, Denizli Koruyucu Aile Derneği Koordinatörlüğünde Litvanya, Çek Cumhuriyeti ve Belçika ortaklığında yürütülüyor. 2 yıllık bir süreci kapsayan proje 2017 Aralık ayında tamamlanacak. Projede hedef ise koruyucu ailelik konusunda toplumsal farkındalığın artırılması ve koruyucu ailelerin karşılaştıkları sorunların çözülmesi.

Proje kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetler yoluyla, travmatik geçmişleri olan çocuklarla baş edebilmenin yöntemleri anlatılacak, ebeveynlik bilinçlerinin geliştirilmesi sağlanacak. Çalıştay kapsamında koruyucu ailelerin bir araya gelerek bu süreçte karşılaştıkları zorluklar ve çözüm önerileri raporlandırılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı