REKLAMI GEÇ

Demir’den sert tepki

Demir’den sert tepki

Denizli Baro Başkanı Adil Demir, mesleğe yeni başlayan avukatların yemin töreninde yaptığı açıklamada Ahmet Türk’e yapılan saldırıyı sert dille eleştirdi.

/ DENİZLİHABER / 15 Nisan 2010 Perşembe, 18:23

Samsun’da kapatılan DTP’nin Eski Genel Başkanı Ahmet Türk’e yapılan saldırıyla ilgili açıklamalarda bulunan Denizli Barosu Başkanı Adil Demir, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Denizli Barosu Lokalinde düzenlenen mesleğe yeni başlayan avukatların yemin töreninde konuşan Denizli Baro Başkanı Adil Demir, Polis ve BDP’yi sert dille eleştirdi. Yaşanan olayın ardından doğu bölgesinde polis ve emniyet güçlerine yapılan saldırıları kınadıklarını polis’in terör örgütü yandaşlarına gösterdiği tahamüllü, Tekel ve 1 Mayıs’ta işçilere göstermediğini belirtti.

Konuşmasında BDP’yi de eleştiren Demir, Türkiye’de bölücü terör örgütü yandaşlarının İstanbul’da otobüslere attıkları molotof kokteyle 18 yaşındaki bir kızın hayatını kaybetmesini kınamayan kişilerin bir yumruk atıldığı diye ortalığı karıştırdığını söyleyerek, Başbakan Süleyman Demirel’de de bir zamanlar yumruk atıldığını ama ortalığın karışmadığını söyledi.

Demir: “Güneydoğu kökenli bir partimizin eski genel başkanı, kapatılan bir partinin eski genel başkanı saldırıya uğradı. Bu saldırı akabinde tabiî ki bu çirkin, hukuk dışı saldırıya karşı tepkiler oluşmaya başladı. Biz bütün yurttaşlarımıza bu tür provakasyanlara karşı sağ duyulu olmaya adavet ediyoruz. Bakınız bu saldırıdan sonra ülkemizin belli bir bölgesinde yine güvenlik güçlerimize ve polislerimize emniyet görevlerimize yönelik inanılmaz saldırılar gerçekleşmeye başladı. Ülkede güvenlik güçleri bölücü terör örgütü yandaşlarının kitlesel eylemlerde gösterdiği tahamümülü Tekel işçilerine geçen sene 1 Mayıs’taki bayram kutlamak isteyen işçilere göstermedi. Türkiye’deki bölücü terör örgütü yandaşlarının İstanbul da otobüslere Molotof kokteyl atıp daha birkaç önce gencecik bir kızımızı, üniversiteli bir öğrencimizi yakıp öldürmesini kınamayanlar bugün bir yumruk atıldı diye olağan üstü tepki göstermektedirler. Biz atılan bir yumruğa da tepki gösteririz bir hukukçu olarak ama karşısındaki tepkilerinde ölçülü demokratik sınarlar içerisinde olmasını bekleriz. Bu ülkede yumruk sadece Ahmet Türk’e atılmadı. Bu ülkede dönemin Başbakanı Süleyman Demirel’e de yumruk atıldı. Bugünkü tepkiler gösterilmedi. Onunu için herkes tepkisini ölçülü ve demokratik ortamda göstermelidir”dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı