REKLAMI GEÇ

İlhan’dan Kılıçdaroğlu’na saldırıya kınama

İlhan’dan Kılıçdaroğlu’na saldırıya kınama

Denizli Barosu Başkanı İlhan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde yapılan saldırıyı kınadı. Bunun basit bir saldırı olmadığını belirten İlhan, “Bu demokrasimize, birlik ve beraberliğimize yapılan bir saldırıdır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Nisan 2019 Pazartesi, 11:13

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, yazılı bir açıklama yaparak, Ankara’nın Çubuk ilçesinde vatanı için canını feda eden Şehit Yener Kırıkcı’nın cenazesine katılan Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan çirkin saldırıyı kınadı. Bunun basit bir saldırı olmadığını belirten İlhan, demokrasiye, birlik ve beraberliği yapılan bir saldırı olduğunu söyledi.

İlhan, “Şehitlerimiz, vatan için kendilerini feda etmiş bu toprakların çocuklarıdır ve bu ülkede şehitlerin cenazelerinde siyaset düşünülemez. Ortam ve durum ne olursa olsun buna müsaade edilemez. Yaşanan bu elim ve ilkel olayın hafızalarımızdan ve tarihimizden silinmesi de mümkün değildir. Siyasi çıkarlar için acıda ve tasada birlikte olmayı unutmuş, milletimizin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik hareket eden, ötekileştirme ve ayrımlaştırma söylemleriyle ülkemizin geleceğini tehlikeye atan hareketler, ileride daha büyük olumsuzluklara sebep olacaktır” dedi.

Toplumun barış ve huzur içinde yaşamasının, yine kendi içinde yaşadığı güce bağlı olduğunu anlatan İlhan, “Her türlü hukuksuzluğa, adaletsizliğe, demokrasiyi hiçe saymaya karşı gösterilecek dayanışma, ayrıştırmacı ve ötekileştirici tüm politikaların üstesinden gelecektir. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun diyor, daha güzel, daha aydınlık yarınlara barış, huzur, birlik ve beraberlik ile kavuşmak için Denizli Barosu olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeyi sürdüreceğimizi yineliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı