REKLAMI GEÇ

Karababa: “TBMM Çocuk İstismarı Komisyonu kurulmalı”

Karababa: “TBMM Çocuk İstismarı Komisyonu kurulmalı”

Denizli Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Bedia Karababa, artan çocuk istismarı için bir an önce tedbir alınması gerektiğini söyledi, TBMM’nin Çocuk İstismarı Komisyonu’nun hemen kurulması gerektiğini vurguladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Temmuz 2018 Cuma, 16:00

Denizli Barosu Çocuk Hakları Komisyonu adına yazılı bir açıklama yapan Avukat Bedia Karababa, son zamanlarda sıkça yaşanılan çocuk istismarı ve cinayetlerine dikkat çekti. Karababa, bir an önce önleyici tedbirler alınması ve çözümlerin üretilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Çözüm yolları içinde ‘münferit, sapık, hasta, idam, hadım’ gibi sözcüklerle çözümsüzlük üretilmemesini isteyen Karababa, çözümün evrensel değerlere uygun ve toplumsal değer yargılarının sağlandığı koruyucu yöntemler olması gerektiğini kaydetti.

NE YAPILMALI?
Karababa, “Çocuğa yönelik şiddetin önlenebilmesi için, üniversitelerde, bilimsel akademik ve değerlendirme çalışmaları gerçekleştirilmesi, cinsiyetçi söylemlerin ortadan kaldırılması, çocukların cinsel obje olarak değerlendirmesinin önüne geçilmesi ve hukuk güvenliği sağlanması önemli. Sorunun çözümü için öncelikle daha önce kurulması reddedilen daimi TBMM Çocuk İstismarı Komisyonu’nun derhal hayata geçirilmesi gerekiyor. Senelerdir bekletilen Çocuğa Yönelik Şiddeti Önleme Ulusal Eylem Planı’nın çıkarılması ve uygulanmaya başlanması zorunluluk haline gelmiştir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı